dijous, 4 gener 2018

Més d'un miler de participants als tallers i activitats organitzats per Espais Naturals de Ponent

Més d'un miler de participants als tallers i activitats organitzats per Espais Naturals de Ponent

Els tallers i activitats organitzats per Espais Naturals de Ponent durant el 2017 van aplegar més de 1.040 participants. En total, es van realitzar 26 activitats per descobrir els diferents espais amb l'objectiu de promocionar-los, per tal que el públic tingués l'oportunitat de visitar els diferents indrets i alhora divulgar i sensibilitzar sobre els valors naturals.

Per abastar el màxim d'interessos possibles es van dividir les activitats en tres tipus diferents. En primer lloc, activitats de caire naturalístic. En aquest eix es van organitzar 8 anellaments d'ocells, 2 tallers d'elaboració de caixes niu, 8 caminades de diferents temàtiques naturalístiques i 3 sessions nocturnes de descoberta dels ratpenats. En segon lloc, 4 activitats de caire cultural per gaudir dels espais naturals a través dels sentits, combinant l'element musical, la posta de sol i la gastronomia de productes locals. I finalment, activitats de caire ludicoesportiu de baix impacte. En aquest eix es va realitzar una trekorientació i es va crear un geocaching, per tal d'interconnectar tots els espais.

Les activitats amb més èxit van ser el concert del Petit de Cal Eril als Secans Belianes-Preixana, amb 190 espectadors i el concert de Renaldo & Clara amb 180 a la Serra d'Almenara. 

De cara a aquest 2018, l'entitat ja està organitzant noves activitats. N'és un exemple els cursos de cuina destinats a promocionar els productes locals de l'Urgell. Així doncs, des de l'Associació Leader de Ponent i a través del projecte Gustum, s'han programat 4 cursos de cuina amb producte local dirigits a futurs professionals del món de l'hosteleria, un col•lectiu molt específic però que té molt valor ja que són ells qui determinen quins són els aliments que volen utilitzar per a l'elaboració dels seus plats.

Aquesta és la primera sessió, en la que es voldrà mostrar el valor dels productes alimentaris de la comarca de l'Urgell, tot realitzant un showcooking impartit per un xef de referència de la comarca, com és l'Albert Marimon del restaurant La Cava de Tàrrega. Aquest elaborarà un menú de 3 plats utilitzant productes d'aquesta comarca tot remarcant les seves qualitats i característiques.

El curs tindrà una durada de dues hores i s'impartirà a les instal•lacions de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

10°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 80%
vent: 20km/h O

  • 14°C
    DC
  • 9°C
    DJ
  • 12°C
    DV
  • 9°C
    DS
  • 9°C
    DG

Els Informatius

SUBSCRIU-TE A L'E-BUTLLETÍ

Rep l'e-Butlletí cada dia al teu correu, de forma gratuïta, i estigues al dia del que passa al teu voltant.

Vídeo destacat