2 de Octubre de 2024 a les 18:41
El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat avui a Agramunt on ha visitat les instal·lacions de l’empresa de torrons i xocolates El Taller de Virginias. Crespín ha visitat les instal·lacions per conèixer el procés tradicional d’elaboració del Torró d’Agramunt, així com la gama de torrons i xocolata que ofereix als consumidors.
Segons dades del Panell Anual de Consum Alimentari del Ministeri d’Agricultura referides a l’any passat, les llars catalanes van consumir 1.993.000 quilos de torró, una xifra que supera els 9.270.000 quilos a tot el país. El consum per càpita és, segons les mateixes dades, de 0,20 quilos anuals en el conjunt d’Espanya mentre que a Catalunya el consum arriba als 0,28 quilos per càpita.
Amb la visita, el subdelegat ha volgut remarcar “l’excel·lent qualitat d’un dels productes líders de les Terres de Lleida i el seu prestigi en els mercats nacionals i internacionals on els consumidors saben apreciar aquesta excel·lència”.
L’empresa Torrons Virginias, amb més de 80 anys de trajectòria, és una de les 6 empreses inscrites a la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Torró d’Agramunt amb una producció conjunta de 111,70 tones de les que 105,30 tones es comercialitzen en el mercat nacional, segons dades del Ministeri d’Agricultura de l’any 2022.