5 de Novembre de 2024 a les 8:00
El Truc Restaurant, Torrons Fèlix i la IGP Torró d’Agramunt estan presents al Gastronomic Forum Barcelona 2024, una edició que se celebra des del dilluns, 4 fins al dimecres, 6 de novembre, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Els restaurants i productes estaran presents en el marc de l’acció que organitza la Diputació de Lleida.
Sota el lema ‘Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025’, el fòrum esdevé una plataforma única per posar en valor la qualitat i autenticitat dels productes lleidatans i la tradició culinària del territori. S’hi donaran a conèixer productes locals com la carn, els embotits, els vins, l’oli d’oliva, la fruita dolça i els formatges. Entre les denominacions d’origen i indicacions geogràfiques protegides (DOP i IGP) de Lleida, hi participen Costers del Segre, Formatge Alt Urgell i Cerdanya, les Garrigues i Oli les Garrigues, Pera de Lleida i Torró d’Agramunt.
Com a activitats destacades, el certamen comptarà amb El Rebost de Catalunya, un espai d’activitats impulsat per Prodeca, en col·laboració amb les diputacions de Lleida, Barcelona i Girona on productors lleidatans oferiran tastos i sessions guiades per presentar les qualitats úniques dels seus productes de proximitat i el seu ús en la cuina catalana. Durant els tres dies, es faran més de 20 activitats, amb tastos i demostracions interactives pensades per al públic professional.
El Rebost, amb capacitat per a 32 persones, oferirà tastos amb productes emblemàtics de les Terres de Lleida, com els vins, les hortalisses, l’oli d’oliva, els formatges i altres especialitats, del Pirineu, com la ratafia, els embotits, el safrà i l’aigua, entre altres, i de l’Aran, com la típica olla aranesa.