10 de Juny de 2025 a les 8:00
Els sis consells reguladors —DOP Les Garrigues, DOP Pera de Lleida, DOP Costers del Segre, DOP Formatge de l’Alt Urgell, IGP Torró d’Agramunt i el Consell Català de la Producció Integrada van celebrar, el passat divendres, la segona edició del ‘Tasta Lleida’, un esdeveniment que va convertir la plaça Ricard Vinyes en un espai gastronòmic on 120 persones van poder gaudir d’un tast de productes de proximitat amb certificat de qualitat.
La degustació, a càrrec del xef lleidatà Daniel Rius, qui va presentar propostes com la coca de sucre cruixent amb pera DOP Pera de Lleida, xocolata, oli DOP Les Garrigues i torró IGP Torró d’Agramunt, inspirada en la torrada dolça de la Fira de Sant Miquel 2024.
El president de la IGP Torró d’Agramunt, Fèlix Valero, va valorar molt positivament la incorporació del seu producte a la proposta dolça: “El torró també és innovació i creativitat culinària. Aquesta coca n’ha estat la prova.”
Com a novetat en aquest segon Tasta Lleida, es va anunciar que al setembre el Tasta Lleida viatjarà per primera vegada fora del territori, amb una edició especial al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, on es replicarà aquest format per donar a conèixer els productes amb DOP i IGP de Lleida al públic barceloní.