Resuming podcast

2 de Octubre de 2024 a les 18:40

L’Acadèmia del Torró, principal novetat de la 35a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra

Compartir

L’Acadèmia del Torró, activitat que tindrà lloc el divendres, 11 d’octubre al matí, serà una de les principals novetats de la 35a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, que tindrà lloc el 12 i 13 d’octubre. La directora de la fira, Tamara Lombardo, indica que l’objectiu d’aquest projecte és professionalitzar la fira: “És un projecte que es va començar a gestar fa 5 anys, però que la pandèmia va deixar al calaix. És la voluntat de professionalitzar la fira, de donar un espai de formació per als joves estudiants del món de l’hosteleria i de la pastisseria i aquest any ha sigut l’any que podem obrir les portes de l’acadèmia”.

L’Acadèmia tindrà lloc el divendres al matí i oferirà una sessió formativa adreçada a estudiants d’hostaleria de Lleida i d’Agramunt. Els encarregats d’oferir les formacions serà Zoe Valero (Torrons Fèlix), David Gil (I+Desserts) i Josep Maria Ribé, Chef director de la Chocolate Academy BCN i Millor mestre xocolater d’Espanya 2005.

L’altra novetat de la 35a edició de la fira està impulsada per Torrons Vicens, i es tracta del Campionat Nacional Torró Creatiu Mestre Àngel Velasco: “I l’altra gran novetat és ve de la ma d’una empresa local, Torrons Vicens, que fa el concurs de torró creatiu Mestre Àngel Velasco. Ens portarà cinc pastissers d’alt nivell de l’estat espanyol que vindran a competir per presentar la seva proposta com el millor torró creatiu”.

El concurs tindrà lloc el dissabte, a les 12.30 h a l’Aula del Gust. El campionat busca fomentar l'elaboració de torrons creatius d'alta qualitat.

Altres novetats de la fira seran els tallers gastronòmics pedagògics per a infants de 6 a 12 anys que es faran tant el dissabte i el diumenge a l’Espai Cuinetes i els concerts d’animació infantil, que tindran lloc el dissabte i el diumenge a les 18.00 h a la Plaça del Mercat.

La fira continuarà promocionant l’activitat a l’Aula del Gust i del Tast, així com a l’Aula de la Xocolata i el Vi, amb tastos i demostracions que aniran a càrrec de torronaires i diversos professionals referents de la pastisseria i la cuina dolça.
A més, entre el pavelló firal i el nucli antic, hi haurà més de 130 d'artesania que uniran tots els espais de la fira. Al programa d’activitats no hi faltarà l’acte de proclamació del Torronaire d’Honor, enguany, atorgat a Ramon Puig Vicens i l’espai de la Cuita, on es viurà en directe l’elaboració del torró d’Agramunt.

Pel que fa a l’espai de les Foodgonetes, durant tot el cap de setmana hi haurà diversos concerts i una àmplia oferta gastronòmica. Estaran ubicades a la Plaça Fondandana. I a la Plaça del Mercat també hi haurà activitat musical i, com a novetat, espectacles infantils.

Pel que fa a la inauguració de la fira serà el dissabte 12 i anirà a càrrec de l’Hble. Sr. Òscar Ordeig i Molist, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. El mateix dissabte, a la tarda, la fira també rebrà la visita del M. Hble. Sr. Josep Rull i Andreu, President del Parlament.