Resuming podcast

10 de Abril de 2025 a les 11:24

L’agramuntí Sergi Aritzeta, guanyador del desafiament ‘XCHEF by Cervezas 1906’

Compartir

El chef agramuntí Sergi Aritzeta, propietari i cuiner del restaurant El Truc, ha sigut el guanyador de la final nacional del Desafiament XChef by Cervezas 1906, organitzat per Estrella Galicia i celebrat en el marc de la 38a edició de Saló Gourmets, la Fira d'Alimentació i Begudes de Qualitat líder de Europa.

El certamen té com a objectiu descobrir el talent de nous cuiners i la seva creativitat davant dels fogons i també donar veu a aquells xefs que comparteixen un dels valors pels quals aposta la companyia organitzadora, com és generar impacte positiu a la societat, en aquest cas a través de la gastronomia.

Aritzeta va competir amb cinc finalistes més, resultants dels diferents concursos celebrats prèviament per tot el país i en els que havien de presentar les seves propostes gastronòmiques, que havien d'estar harmonitzades amb alguna cervesa de les varietats de la família 1906. Aritzeta va aconseguir la primera posició, amb la seva recepta de 'Morro de porc, sípia a la brasa, salsifí i consomé de pernil i sípia', combinat amb la cervesa 1906 Milnueve. El cuiner destaca que és una proposta en la que el territori hi és molt present: “Cadascú va fer un plat que l’identifiqués d’on és. Nosaltres sempre diem que som un restaurant de cuina catalana actualitzada, posada al dia, i vam fer lo nostre, a portar un trosset del territori allí”.

 

 

Com a guanyador, ha rebut un premi per valor de 2.500 € i un pla de promoció de la mà d'Estrella Galícia.

El segon lloc ha estat per a Fátima Olga Otero (Paprica, Lugo), amb 'Casina rostit, pesto de grelos a ganivet i suc balsàmic de Black Coupage', harmonitzat amb la 1906 Black, mentre que el tercer lloc va ser per a Sugai Larrazabal (Wine Fandango, Logronyo), que va cuinar 'Socarrat de xai de La Rioja' i el va acompanyar amb una 1906 Milnueve.

 

Sergi Aritzeta i Eduard Llop, cap de cuina de El Truc.