Resuming podcast

13 de Gener de 2025 a les 8:00

L’Urgell s’adhereix a la campanya ‘Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia

Compartir

L’Àrea de turisme del Consell Comarcal de l’Urgell s’ha adherit a la campanya Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia, organitzant diferents activitats per promoure la pedra seca i la Ruta Gastronòmica de l’Urgell, dins el projecte L’Urgell, 12 mesos, 12 paisatges.

Durant l’any, s’organitzaran diferents accions promocionals per mostrar la gastronomia, els productes de qualitat i els paisatges rurals.

El diumenge 19 de gener, Caminada per la pedra seca del Riu Ondara, a càrrec d'Eli Rius. Començarà a les 9.30 h , amb una durada de dues hores, i recorrerà la llera del riu Ondara, la via verda del Talladell i les peixeres. Per a més informació, a la web www.turismeurgell.cat

El dissabte 25 de gener, Caminada per la pedra seca del Riu Corb, a càrrec de Pilar López. Començarà a les 9.30 h, amb una durada de tres hores, i recorrerà les peixeres, conreus de secà, antics molins i cabanes de volta. Per a més informació, a la web www.turismeurgell.cat

Durant el mes de gener, 15 restaurants que formen part de la Ruta Gastronòmica de l’Urgell s’uneixen per mostrar receptes i plats elaborats amb ametlla. Ofereixen plats tant tradicionals com el pollastre de corral amb salsa d’ametlles o el fricandó de vedella, fins als plats més sofisticats com l’amanida de carxofes amb romesco d’ametlla, o un postre ben refrescant com és el gelat de torró amb ametlla i ratafia. En el cas d’Agramunt, hi participen el restaurant Atípic, amb un Pollastre a la Catalanya; el Blanc i Negre 2, amb Cua de bou amb picada de xocolata i ametlla; i el Truc, amb Granissat de Magrana, iogurt i gelat d’ametlla.

L’objectiu d’aquestes 3 accions és posar en valor l’entorn natural i rural de la comarca i exposar al públic, la riquesa patrimonial de la pedra seca, amb cabanes de volta, peixeres, molins fariners i marges de pedra que formen part del paisatge de l’entorn i que cal cuidar i conèixer. Així mateix, mostrar els productes de proximitat, la varietat culinària i emfatitzar un fruit sec molt nostre, com és l’ametlla, que forma part de la cuina tradicional i moderna, com a ingredient important.
Aquesta acció compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell, el Patronat de Turisme Ara Lleida i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.