16 de Octubre de 2024 a les 8:00
L’influencer francès Hervé Cuisine va participar, fins divendres, en un viatge per donar a conèixer la gastronomia del Pirineu i les Terres de Lleida. Aquesta iniciativa, organitzada pel Centre de Promoció Turística de Catalunya a França amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, contribuirà a difondre la celebració de la iniciativa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, que tindrà lloc l’any vinent. Hervé Cuisine és un dels influencers gastronòmics amb més públic i compta amb una gran comunitat a les xarxes socials. En aquest sentit, té 1.510.000 seguidors a YouTube, 870.000 seguidors a Instagram, 1.400.000 seguidors a Facebook i 85.200 seguidors a TikTok.
Durant aquests cinc dies, l’influencer va recórrer el Segrià, les Garrigues, l’Urgell, el Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça. Va visitar Raimat Natura i el celler Raimat, que forma part de la Ruta del Vi de Lleida, i la Seu Vella de Lleida. També va participar en la collita de l’oliva i ha degustat l’oli de Cuadrat Valley a l’Albagés, molí adscrit a la DOP Les Garrigues. A Agramunt, va col·laborar en l’elaboració de torró de la IGP Torró d’Agramunt a Torrons Fèlix i ha visitat el Museu del Torró i la Xocolata.
També va cuinar una recepta tradicional del Pallars Jussà amb un xef local i va tastar els vins de Castell d’Encus a Talarn i els licors de Licors Portet de la Pobla de Segur. El dijous va anar fins a la Vall de Boí, on va fer una ruta pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i va visitar l’església romànica de Sant Climent de Taüll i la Formatgeria Taüll.