Resuming podcast

5 de Juny de 2025 a les 9:32

Una vintena de turoperadors de deu països descobreixen les propostes de turisme enogastronòmic de Lleida

Compartir

Una vintena de turoperadors de deu països visiten aquesta setmana el Pirineu i les Terres de Lleida per conèixer l’oferta de turisme enogastronòmic en el marc de l’acció Tasty Catalonia. Aquesta iniciativa està organitzada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i forma part del pla d’accions de la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia aquest 2025. Els operadors són d’Espanya, França, Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Dinamarca, Països Baixos, Irlanda, Estats Units i Brasil.

Els turoperadors, dividits en dos grups, visitaran les Garrigues, el Segrià, l’Urgell, el Solsonès, l’Alt Urgell, la Cerdanya, l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. En aquestes comarques podran gaudir d’experiències d’oleoturisme amb els olis de la DOP Les Garrigues i de propostes d’enoturisme amb els vins de la DO Costers del Segre. A més a més, també podran degustar altres productes com per exemple els torrons de la IGP d’Agramunt i els formatges artesans del Pirineu.

D’altra banda, l’ACT va organitzar el dimarts una sessió d’entrevistes individualitzades on més de 70 operadors turístics internacionals especialitzats en enogastronomia es van reunir amb 93 empreses i entitats del sector turístic català (entre elles, el Patronat de Turisme) per conèixer la seva oferta i posteriorment comercialitzar-la al seu país. Cal recordar que el turista que busca aquest tipus d’experiències és un segment estratègic perquè genera un 20% més de despesa mitjana que el visitant convencional i viatja durant tot l’any i per tot el territori.