dilluns, 31 agost 2015

Els veïns d'Agramunt poden fer d'arqueòlegs per un dia

Els veïns d'Agramunt poden fer d'arqueòlegs per un dia
Un grup d'arqueòlegs realitzarà, des d'avui i fins al proper 6 de setembre, un camp de treball a la Necròpolis Preibèrica d'Almenara, una actuació que, a més, pretén involucrar als veïns d'Agramunt, que es poden sentir com a arqueòlegs durant dos dies. Òscar Escala, un dels arqueòlegs, explica el motiu del camp de treball: "La necròpolis d'Almenara és una necròpolis pre-ibèrica que es va excavar als anys 1970, en la que es van excavar 8 túmuls i es van recuperar dos urnes funeràries. El que volem fer ara és recuperar tots els túmuls que van ser excavats al seu moment, adequar-los per la seva presentació al públic, i determinar la potencialitat que té el jaciment per trobar noves estructures".Un altre dels objectius del camp de treball és determinar la data exacta de la necròpolis, ja que tot i que es va establir que datava del segle IX a.C., es creu que pot ser més tardana, i situar-se al segle VII o VIII a.C.Els veïns d'Agramunt, doncs, poden participar d'aquest camp de treball coneixent com es duen a terme els treballs de recuperació de la zona i dels materials.

Concretament, s'han establert dos torns de dos dies, el primer és el dia 1 i 2 de setembre, i el segon torn, el 3 i 4 de setembre. Els dos tenen un horari de 8 a 13 h i de 17.00 a 19.00 h.

Els interessats, poden contactar amb l'Oficina de Turisme d'Agramunt per a tenir més informació. L'activitat és gratuïta.

Per una altra banda, el dimecres 2 de setembre, de 17.00 a 19.00 h, tothom que ho vulgui pot fer una visita al camp de treball, on els arqueòlegs explicaran quins treballs estan duent a terme a la necròpolis.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C


prob. precipitació: 60%
humitat: 80%
vent: 10km/h SO

 • 12°C
  DL
 • 10°C
  DT
 • 9°C
  DC
 • 12°C
  DJ
 • 8°C
  DV

En directe

Els Informatius