dimarts, 26 d’abril 2016

S'inicien les xerrades sobre sexualitat i sexo-afectivitat infantil

S'inicien les xerrades sobre sexualitat i sexo-afectivitat infantil
Aquest dimarts es celebra la primera de les tres xerrades sobre sexualitat i sexo-afectivitat infantil que es duran a terme al Casal agramuntí. Les ponències aniran a càrrec de la Infermera de pediatria del CAP d'Agramunt, Teresa Pujol, i la Doctora Margaret Creus. L'objectiu d'aquestes tres xerrades és el de promoure l'educació en la família el més aviat possible. El que es pretén és que els pares dels nens dels primers cursos de primària siguin conscients que parlar de la sexualitat a casa ha de ser un tema que es pot tractar com qualsevol altre, amb tota naturalitat, sense que sigui un tema tabú.

La xerrada d'aquest dimarts es titula prevenim els abusos sexuals infantils? Teresa Pujol, infermera de pediatria del CAP d'Agramunt explica que en els abusos sexuals encara s'ha de promoure més l'educació en les famílies: " Si nosaltres de mica en mica intentem de promoure l'educació dins de la família, que costa moltes vegada, en el tema dels abusos sexuals encara molt més. És un estigma social del que no es parla, del que es detecta molt poc. Les estadístiques parlen d'un 15 -20 per cent de població afectada. En canvi la detecció és molt baixa. Si intentem de parlar i prevenir a les famílies amb la sexo – afectivitat, els nens es sentiran més lliures quan els hi passi alguna cosa que no ha de passar".

Aquesta xerrada sobre educació sexual està oberta tothom, pares i nens. No obstant, va destinada principalment als pares, per tal de tenir els ulls oberts per si el nen pateix algun tipus d'abús sexual, i intentar-lo d'ajudar de la forma adequada.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DV.
 • 23°C
  DS.
 • 22°C
  DG.
 • 21°C
  DL.
 • 21°C
  DT.

En directe

Els Informatius