dilluns, 2 de maig 2016

El projecte per obrir el segon ull del pont romànic, pendent ja només de la CHE

El projecte per obrir el segon ull del pont romànic, pendent ja només de la CHE
El projecte per tal d'obrir el segon ull del pont romànic d'Agramunt està una mica més a prop al quedar només l'aprovació final de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre per tal de tirar endavant el projecte. Ho explica l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé: "Tenim a sobre la taula d'obertura del segon ull del pont, el projecte està finalitzat i aprovat per la junta de govern, i si ha estat tant temps per la redacció final d'aquest document és perquè tots els projectes relacionats amb aquesta zona del riu requereixen d'un estudi d'inundabilitat. Ja tenim l'estudi d'inundabilitat, tenim el projecte redactat i tot això ja està enviat a la CHE perquè emeti informe i un cop arribi la resolució de la CHE, ens posarem immediatament a fer l'actuació".

Cal recordar que el consistori destina una partida pressupostària de 90.000 euros a l'obertura d'aquest ull, un projecte que tindrà una execució prevista d'uns dos mesos. Solé explica quines seran les principals actuacions que es preveuen en el projecte: "Concretament, el que es farà serà rebaixar els terrenys d'uns metres abans d'arribar al pont romànic de manera que el camí que passarà per sota del segon ull quedarà a nivell de riu, perquè en cas de pujada del riu, el camí quedarà annegat d'aigua. A més, tindrà dues funcions, ser una via d'escapament i també fer la funció històrica de connexió entre els dos passeigs".

L'Ajuntament va impulsar aquest projecte durant l'any passat i, més concretament, el passat 1 de maig de 2015 el ple de l'Ajuntament va aprovar la declaració com a bé d'interès local el Pont Romànic de Pedra, fet que suposava blindar el pont medieval per tal d'assegurar la seva preservació.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DV.
 • 23°C
  DS.
 • 22°C
  DG.
 • 21°C
  DL.
 • 21°C
  DT.

En directe

Els Informatius