dimarts, 3 de maig 2016

Operatiu el període de prohibició de fer foc al bosc

Operatiu el període de prohibició de fer foc al bosc
Des del mes de març que està prohibit fer foc en terrenys forestals. Aquesta prohibició la recull el decret 64/1995 que regula els terrenys forestals, estiguin o no envoltats d'espècies arbòries i a una distància de 500 metres no es pot fer foc sigui la finalitat que sigui. Ramon Escudé, cap del Parc de Bombers voluntaris d'Agramunt explica aquesta normativa: "Durant tot l'hivern pots fer foc lliurement sense cap tipus de permís, perquè estem en període de baix risc, pots cremar restes d'esporga. A partir del 15 de març entra en prohibició fer foc a menys de 500 metres del bosc i si en vols fer has de demanar permís al Departament d'Agricultura".

Ramon Escudé explica que al nostre territori el risc d'ocasionar un foc és baix: "Aquí al nostre terreny la prohibició també hi és, però això és més per zones llunyanes amb massa forestal. Aquí ara en aquest temps no tenim risc, els sembrats estan verds tot està verd, i no tenim gaire massa boscosa. Tenim petits bosquets aïllats que el risc és relativament baix. Aquí el risc entra més aviat quan el sembrat es comença a tornar groc i es comença a secar, llavors sí que tenim un risc més elevat perquè majoritàriament el que tenim aquí és cultiu de cereal".

També queda prohibit llençar objectes encesos: abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que pugui ser la causa de l'inici d'un foc.

El període de prohibició estarà operatiu fins el 15 d'octubre.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 0km/h C

 • 23°C
  DS.
 • 23°C
  DG.
 • 22°C
  DL.
 • 22°C
  DT.
 • 27°C
  DC.

En directe

Els Informatius