dimarts, 10 de maig 2016

L'Ajuntament d'Agramunt aprova la moció de rebuig al fracking

L'Ajuntament d'Agramunt aprova la moció de rebuig al fracking
L'Ajuntament d'Agramunt ha aprovat aquest dilluns per unanimitat al Ple Municipal, la moció de rebuig d'anul·lació de la tècnica del fracking, efectuada pel Tribunal Constitucional, arran del recurs presentat pel Govern.

L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, explica que en el seu moment l'Ajuntament d'Agramunt ja va rebutjar el fracking en un manifest i el rebuig d'aquesta tècnica en el ple: "Des de l'Ajuntament d'Agramunt en el seu moment ja vam mostrar el nostre posicionament en contra d'aquesta tècnica, i a més a més, un gran nombre de municipis i d'administracions locals a través del manifest fet a Agramunt. En aquest ple reiterem aquesta posició, posem a debat una moció per tal de rebutjar per una banda el recurs interposat per l'Estat, i mantenir l'ús del territori sense l'ús d'aquesta tècnica".

Bernat Solé recorda què és la tècnica del fracking i quins perjudicis té: "Com bé ja es va explicar en el seu moment, suposa una perforació del terreny. Una afectació ja només a nivell d'impacte visual, però que d'altra banda pot generar filtracions en aigües subterrànies. Hem de tenir en compte que per extreure l'hidrocarbur que es busca s'hi injecta fluid, i que la pressió amb la que s'injecta aquest fluid pot generar comunicacions de línies d'aigua que en aquests moments són aqüífers naturals del nostre territori. Per tant, nosaltres considerem que això no és viable. És cert que el projecte que en el seu moment es va posar sobre la taula no prospera, però hem de tenir una legislació vigent i preparada perquè si mai es tornés a desenterrar un projecte d'aquestes característiques estiguem totalment coberts".Cal recordar que en la pronunciació activa que es va fer contra aquesta pràctica, coneguda com a Compromís d'Agramunt, hi van prendre part una trentena de municipis de Lleida, del Solsonès i de l'Anoia.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DV.
 • 23°C
  DS.
 • 22°C
  DG.
 • 21°C
  DL.
 • 21°C
  DT.

En directe

Els Informatius