divendres, 20 de maig 2016

5è concert d'homenatge a Ramon Casals

5è concert d'homenatge a Ramon Casals
Demà dissabte 21 de maig a les 22h es celebrarà al Casal Agramuntí el 5è concert Ramon Casals, a càrrec del Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida. Aquest és el 5è concert que organitzen la Coral Bon Cant i la Coral d'Avui dins un projecte anual que té com a objectiu retre homenatge a qui fou, durant més de 30 anys, director d'aquestes corals.

Xavier Cots, president de la Coral d'Avui, explica la importància d'aquest concert: "És molt important per nosaltres tots els concerts que fem, tots els concerts on participen els cantaires petits de la Coral Bon Cant, però com a concert de qualitat, concert gran, aquest seria el més important. Fins i tot a l'hora de ser més costós d'organitzar".

Cots també explica el motiu pel qual s'ha escollit al Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida: "El Ramon Casals va ser una persona molt vinculada al món coral, i sobretot al món coral lleidatà. L'any passat va venir l'Orfeo Lleidatà, on ell hi va estar treballant amb el Lluís Virgili. Aquest any una mica hem volgut continuar amb aquesta dinàmica, sí que havíem mirat més cors, però al ser de la nostra terra ens va agradar".

Aquesta coral interpretarà País de poetes i músics, fent un repàs als 100 anys de música coral catalana. Domènech Llop, membre de la Junta de la Coral d'Avui explica el repertori del concert: "El que ens va agradar molt va ser el projecte que ens oferien: 'País de poetes i músics'. Vam pensar que era un concert potser una mica diferent en quant a repertori, malgrat hi ha unes cançons catalanes que són conegudes, però també n'hi ha d'altres que són poemes musicats, i s'han fet cançons que no són tan conegudes. Per tant, el projecte que ens presentaven ens va agradar molt, i aquest va ser un dels principals motius pel qual ens vam decantar per aquest cor".

Es podran sentir arranjaments fets de les obres de grans noms de la música: Taltabull, Serra, Lamote, Toldra fins al recentment Manuel Oltra o compositors actuals.

El Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados està dirigit per Xavier Puig, acompanyat al piano per Jordi Castellà. El preu de l'entrada és de 10 euros. Venda anticipada amb un preu de 8 euros fins aquest divendres a la nit a través de www.inscripcions.cat i a l'Oficina de Turisme.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

0°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 0km/h C

 • 10°C
  DT.
 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.

En directe

Els Informatius