dimarts, 24 de maig 2016

En marxa el SAD, el servei d'atenció domiciliària pels majors de 65 anys d'Agramunt

En marxa el SAD, el servei d'atenció domiciliària pels majors de 65 anys d'Agramunt
L'Ajuntament d'Agramunt i la Residència Mas Vell han posat ja en marxa el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) pels majors de 65 anys, un servei pensat per totes aquelles persones que encara poden viure als seus domicilis però que requereixen de petites ajudes per a facilitar la autonomia personal. Marta Pérez, directora de la Residència, explica per a quin perfil de persona està pensat aquest servei: "El perfil de l'usuari són els homes i dones a partir dels 65 anys que tinguin alguna dificultat per a continuar vivint al domicili i requereixin d'alguna ajuda per viure al domicili perquè no vulguin o no puguin anar a una residència. Les autonomies dels usuaris poden ser totals, com pot ser una malaltia crònica que no tingui cura o remei; pot ser parcials, d'una certa durada o temporals, com una fractura que limiti durant un temps".

El SAD es posa en marxa amb quatre serveis bàsics: "De moment els que creiem que són més urgents o els que més ens demanen són els d'higiene personal diària, és ajudar a la persona a aixecar-se del llit, fent la higiene personal i vestint-los; després el d'enllitament, per posar-los al llit, el pijama o si s'ha de canviar el bolquer; el d'acompanyament, amb el que podríem fer passeigs pel carrer, acompanyar al metge o fer hores de companyia a casa i l'últim, aprofitant que teníem el servei de carmanyola a la residència, vam pensar que estaria be portar-los la carmanyola al seu domicili".

Els preus dels serveis són de 9 euros/hora pel servei d'higiene personal diària; 8 euros/hora pels acompanyaments i de 6,70 euros/servei pel càtering a domicili (amb un mínim de 20 serveis mensuals). A part, el servei també preveu atendre a persones de fora del municipi i, en aquests casos, el preu dels serveis s'incrementa en 0,25 euros/km. El servei s'ofereix de dilluns a divendres excepte festius.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DV.
 • 23°C
  DS.
 • 22°C
  DG.
 • 21°C
  DL.
 • 21°C
  DT.

En directe

Els Informatius