divendres, 27 de maig 2016

Una trentena d'expositors, al quart DVins

Una trentena d'expositors, al quart DVins
Fins a una trentena d'expositors participaran en la quarta edició del DVins, la Mostra de Vins i Caves de Proximitat que es celebrarà aquest dissabte a Agramunt. La mostra, indica el president de l'Associació Dvins, Jordi Figuera, posa en valor el producte de proximitat vitivinícola de la Denominació d'Origen Costers del Segre:"El principal objectiu és que els assistents puguin conèixer els vins que tenim al costat de casa. Aquest any tenim 23 expositors de productes vitivinícoles, la majoria de la DO Costers del Segre, i 12 expositors de productes de proximitat gastronòmics de la Ribera del Sió i l'Urgell".

De fet, la gran extensió de la DO Costers del Segre afavoreix que hi hagi vins de característiques molt diferents: "La DO Costers del Segre té 7 subzones. No és el mateix un vi produït a l'Urgell o al Segrià que a dalt al Pallars Jussà. Són 7 subzones i cada un té unes característiques diferents. A la mostra podrem trobar vins de 6 subzones diferents de Costers del Segre amb característiques diferents".

L'organització ha preparat diferents activitats per a tots els públics. Al matí, destaquen les activitats prèvies com la segona edició de la Ruta d'enoturisme, que marida vins i gastronomia amb el patrimoni arquitectònic d'Agramunt. En aquesta edició, amb el Centre Històric de la vila. Pels més petits, s'ha preparat dues activitats. Una d'elles és el Pop del Reciclatge i l'altra, el taller 'Despertem els sentits! Taller d'aromes per nenes i nenes de 7 a 11 anys'. Ambdues activitats tindran lloc al carrer Ensenyament.

Ja de cara a la tarda, a les 17.00 h s'obrirà la Mostra de Vins i Caves i a les 17.30 h, començaran els maridatges. En aquesta ocasió, n'hi haurà tres de diferents. El primer, 'Tres vins, tres textures, tres sabors', anirà a càrrec del mestre tallador de pernil Joaquin Iglesias i del tècnic de l'INCAVI Enric Bartra; el segon, també amb Bartra, maridarà vins de la DO Costers del Segre amb coques de recapte d'Agramunt i el tercer, és un taller d'anàlisis sensorial i tast a càrrec del doctorat en aromes Sergi Fernàndez i Alba Valls, doctorada en enologia i biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili.

A part, s'ha organitzat activitats pels més petits i també tindrà lloc la nit de concert amb VideTerra BTR.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 0km/h C

 • 7°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 8°C
  DC.
 • 7°C
  DJ.
 • 9°C
  DV.

En directe

Els Informatius