dilluns, 6 de juny 2016

El cribratge de càncer de colon evita que unes 100 persones desenvolupin la malaltia

El cribratge de càncer de colon evita que unes 100 persones desenvolupin la malaltia
El Departament de Salut va implantar a Agramunt, al 2011, el cribratge de càncer de colon, com una de les viles pioneres on es va posar en marxa aquest programa, la primera fase del qual ha finalitzat aquest any. Des de la seva implantació, explica la coordinadora del programa de càncer de mama i colon de la regió sanitària de Lleida, Montse Llorens, s'ha evitat que aquesta malaltia afecti a més d'un centenar de persones: "A Agramunt vam començar l'any 2011 i hem evitat unes 13 lesions pre-canceroses que amb el pas del temps, ja serien càncers. Hem detectat també cinc càncers i a més, el total de lesions que s'han extret a les colonoscòpies son d'un centenar. Per tant, hi ha uns 100 usuaris a qui se'ls hi ha fet una colonoscòpia i amb això s'ha evitat que en un futur aquestes lesions es puguin tornar malignes".

En total, a Agramunt s'ha convidat a participar en aquestes proves de cribratge a unes 1.500 persones des de 2011, d'edats compreses entre els 50 i els 69 anys. D'elles, el 60 per cent s'han fet la prova, que consisteix en portar una mostra de femta al centre mèdic, que s'encarrega d'analitzar-la per tal de detectar-hi la possible presència de sang, un dels símptomes d'alerta del càncer de colon.

La prova a Agramunt es reprendrà al 2017, moment en el qual es farà una nova fase per tal de mantenir la prevenció d'aquesta patologia en la població diana.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

4°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 0km/h C

 • 10°C
  DT.
 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.

En directe

Els Informatius