dimecres, 15 de juny 2016

Canvis en l'obtenció de la nacionalitat espanyola per a persones estrangeres

Canvis en l'obtenció de la nacionalitat espanyola per a persones estrangeres
Les persones estrangeres que vulguin accedir a la nacionalitat espanyola hauran de canviar el sistema d'accés a la nacionalitat després que el Reial Decret de 2015 sobre las Medidas de Reforma Administrativa en el ámbito de la Administración de Justicia y el Registro Civil estipuli que a partir del 30 de juny de 2017, tots els tràmits es passaran a fer de forma telemàtica i no als registres civils com fins ara. Ho explica Cristina Solà, assessora en matèria d'estrangeria de Càritas Parroquial de Tàrrega: "L'any 2015 va sortir una llei que modifica tota la organització de l'administració de Justícia i concretament també, els Registres Civils, que és on es tramitava fins ara la nacionalitat espanyola per a les persones estrangeres. Amb la nova llei, els registres civils deixen de tenir el protagonisme i es tramitarà tot des de Madrid, des de la Direcció General de los Registros y el Notariado".

Així doncs, en el cas de les persones estrangeres empadronades a Agramunt, podran continuar fent els tràmits al Registre Civil de Balaguer, però només fins d'aquí un any: "Abans les persones estrangeres que volien la nacionalitat anaven al Registre Civil que els hi corresponia, per exemple, a les persones empadronades a Agramunt els hi tocava el Registre Civil de Balaguer, i ara ja no és així. Encara es pot anar al registre civil, perquè han donat un període transitori fins al 30 de juny de 2017, però a partir d'aquesta data serà tot telemàtic".

Dir, no obstant, que la reforma de l'accés a la nacionalitat ha rebut diverses crítiques, com és el cas de la Taula de Ciutadania i Immigració (TCI), l'òrgan de consulta i participació que reuneix els actors implicats en la gestió del fet migratori a Catalunya. Des d'aquest òrgan, s'ha consensuat un manifest per a demanar al govern de l'Estat espanyol que derogui el decret perquè asseguren que discrimina, entre d'altres, per raons econòmiques i d'origen. Al mateix temps, també denuncien que la tramitació dels expedients pot oscil·lar entre els 185 euros i els 309 euros en funció del país d�origen de la persona sol·licitant, i que en el cas de la realització de cursos de preparació per la prova de castellà, pot superar els 400 euros.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 0km/h C

 • 7°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 8°C
  DC.
 • 7°C
  DJ.
 • 9°C
  DV.

En directe

Els Informatius