divendres, 17 de juny 2016

Les obres dels residents al Collège d'Espagne de 1952, a Lo Pardal

Les obres dels residents al Collège d'Espagne de 1952, a Lo Pardal

Des del Dia Internacional dels Museus, a Lo Pardal s'hi pot veure les obres dels 16 residents al Collège d'Espagne de París, l'any 1952. Entre les obres que hi ha exposades, s'hi pot observar pintures del targarí Lluís Trepat, i d'altres pintors de renom com són Xavier Valls, fill del primer ministre de França, Picasso, o del propi Guillem Viladot.

Josep Miquel Garcia, gerent de la Fundació Viladot, explica que Lluís Trepat va fer una donació a la Fundació per tal de que s'exposés la seva obra: "Fa uns anys el Lluís Trepat ens va fer una donació important del gruix de la seva obra, que ens obligava a la Fundació Viladot a dedicar un espai permanent a exposar la seva obra, i a realitzar exposicions o activitats temporals. En aquell moment París era l'epicentre de l'art internacional, i tots els artistes catalans frisaven per anar a París. No era fàcil, perquè hi havia problemes per travessar la frontera de forma legal".

Josep Miquel Garcia considera que el conjunt d'obres que s'exposa és molt interessant: "El conjunt del que exposem és molt interessant perquè d'una banda et presenta les obres d'un artista lleidatà, que tot just havia conegut el món de manera primària, i es troba directament a París. També l'obra dels seus companys, que és com si fos una fotografia aturada del que llavors els artistes espanyols i catalans feien".

El tret característic de l'obra del targarí, Lluís Trepat, és que les seves obres estan pintades amb colors molt bruts.Aquesta exposició estarà oberta fins la tardor, i qui ho desitgi podrà concertar visites guiades contactant amb la Fundació Viladot o amb l'Oficina de Turisme d'Agramunt.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

2°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 0km/h C

 • 10°C
  DT.
 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.

En directe

Els Informatius