dilluns, 20 març 2017

Lleu repunt dels delictes a Agramunt durant el 2016

Lleu repunt dels delictes a Agramunt durant el 2016

Agramunt va tenir un lleu repunt dels delictes durant l'any passat, al registrar-se un total de 112 delictes en front als 101 registrats al 2015, segons explica el sotsinspector dels Mossos d'Esquadra i responsable de la Unitat de Seguretat Ciutadana, Manel Sancho: "Agramunt és una ciutat força tranquil·la, com tota la comarca, però també passen coses. Cada any ens movem sobre el centenar de fets delictius. L'any 2015 vam conèixer un total de 101 fets i l'any passat en vam conèixer 112, el que suposa un 21 per cent més. Estem parlant de totes les infraccions penals, des de delictes contra la seguretat viària, lesions, contra la llibertat o contra el patrimoni".

Els fets delictius que més han augmentat son els delictes patrimonials i més concretament, els furts a causa a la dificultat que comporta la seva prevenció. Després d'aquests, els més destacats a Agramunt són els delictes de lesions, de seguretat viària i delictes contra la llibertat, com poden ser, per exemple, amenaces.

En el conjunt de la comarca també es nota aquest lleuger repunt en els fets delictius, passant dels 1.127 l'any 2015 als 1.131 el 2016. També augmenten, en el conjunt de la comarca, els fets relacionats amb els furts, seguit dels delictes relacionats amb els danys, les estafes i els robatoris a l'interior dels domicilis.

Malgrat aquest lleuger increment de fets cal destacar que del total de delictes, la comarca de l'Urgell té un índex de resolució d'un 43 per cent, mentre que en el conjunt de Catalunya, la mitjana de resolució és del 30 per cent. Així mateix gràcies a l'activitat policial durant l'any passat, a més, van augmentar el nombre de detencions, arribant a les 110, un 18 per cent més que l'any anterior. Sancho indica els motius pels quals s'han realitzat aquestes detencions: "Per tipologia, la gran majoria de les detencions han sigut per lesions, bàsicament per maltractament en l'àmbit de la llar; contra el patrimoni, bàsicament per robatoris i furts; contra la llibertat, per amenaces; i contra l'administració de justícia per trencaments de condemna, que són molt habituals també". 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

21°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h SO

 • 34°C
  DL
 • 35°C
  DT
 • 35°C
  DC
 • 37°C
  DJ
 • 37°C
  DV

Els Informatius

SUBSCRIU-TE A L'E-BUTLLETÍ

Rep l'e-Butlletí cada dia al teu correu, de forma gratuïta, i estigues al dia del que passa al teu voltant.
Subscriu-te

Vídeo destacat