dimarts, 21 març 2017

Inicien les obres de construcció de l'estructura de la nova llar d'infants

Inicien les obres de construcció de l'estructura de la nova llar d'infants

Els treballs de muntatge de la nova llar d'infants d'Agramunt van començar ahir i s'allargaran durant tres setmanes, ja que consisteix en un sistema de construcció basat en panells prefabricats que ara s'han de muntar. La directora tècnica de Fustes Borniquel, Montse Borniquel, explica que s'ha apostat per un edifici sostenible i de quilòmetre 0, ja que els panells estan fets amb fusta dels Pirineus de Lleida: "És un edifici prefabricat amb fusta. La tipologia d'edifici és un entramat lleuger, que és tot un esquelet de fusta amb aïllant a dins i panells d'encenalls per fora que el que fan es travar tota l'estructura. Hem treballat en gruixos de 15 cm en la façana i de 20 cm en la coberta. Una altra peculiaritat d'aquest edifici és que està fet amb fusta del país. La fusta és del Pirineu de Lleida, que hem serrat, assecat i mecanitzat per muntar els panells. Podem dir que és una fusta de quilòmetre 0".

Borniquel indica que aquest sistema de construcció permetrà tenir un edifici confortable amb unes molt bones prestacions tèrmiques i acústiques.

Per la seva part, Bernat Solé, alcalde d'Agramunt, indica que un cop estigui l'estructura acabada, faltarà fer els tancaments i acabats: "fins ara s'havien fet els treballs preliminars i paral·lelament s'estava construint tota l'estructura en fàbrica d'aquest sistema constructiu. En tres setmanes l'estructura estarà acabada i faltarà el tema d'acabats, com tancaments, portes i finestres, i els últims retocs i equipaments interiors".

Tot i que no hi ha data concreta per a l'obertura de l'equipament, Solé indica que es treballa per a tenir la llar d'infants en funcionament el més aviat possible.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

31°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 25%
vent: 15km/h SO

 • 33°C
  DT
 • 35°C
  DC
 • 37°C
  DJ
 • 36°C
  DV
 • 36°C
  DS

En directe

Els Informatius