dijous, 4 maig 2017

Maria Guinovart recull la Creu de Sant Jordi per la Fundació Espai Guinovart

Maria Guinovart recull la Creu de Sant Jordi per la Fundació Espai Guinovart

Maria Guinovart, presidenta de la Fundació Espai Guinovart, va recollir ahir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya en un acte celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Junt amb 29 premiats i 23 entitats més, la fundació rep el reconeixement per l'impuls donat a la difusió i estudi de l'obra de Josep Guinovart. El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va fer l'entrega del reconeixement. Maria Guinovart va posar en relleu que aquest reconeixement es suma als que ja tenia Josep Guinovart com a artista, i que ha de servir per impulsar encara més la divulgació de l'obra de l'artista: "El Guino ja tenia el Premi Nacional de Cultura i també la Creu de Sant Jordi com a artista. Ara, la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura que han donat a la Fundació és per la nostra trajectòria, i això vol dir que estem fent una feina molt ben feta i que estem situant en la geografia de museus i fundacions de tot l'Estat a la Fundació Espai Guinovart i que el següent repte és situar-la a Europa".

Per la seva part, l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, destaca que aquest reconeixement respon al treball que s'ha fet des de fa temps: "El fet que la Generalitat de Catalunya concedeixi la Creu de Sant Jordi a la Fundació Espai Guinovart és fruit d'un treball precís i amb molt compromís per part del mateix equip de l'Espai Guinovart com de totes les administracions que li han donat recolzament al llarg de la seva història, en especial dels diferents ajuntaments d'Agramunt que han estat al costat de la Fundació". Solé també posa en relleu la importància per Agramunt que dues personalitats i una entitat tinguin una Creu de Sant Jordi: "A aquest reconeixement li hem de sumar les Creus de Sant Jordi que en el seu moment li van ser concedides a Josep Guinovart i a Guillem Viladot que demostren que Agramunt és un pol cultural de referència a nivell de les Terres de Lleida i que cal reivindicar aquest potencial cultural que tenim i que seguirem tenint".

Ara, un cop recollit aquest reconeixement, la Fundació Espai Guinovart organitzarà properament un acte per portar la Creu de Sant Jordi a Agramunt.

Imatge: Ajuntament d'Agramunt 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

31°C

intervals de nuvolositat
prob. precipitació: 20%
humitat: 35%
vent: 35km/h SE

 • 29°C
  DL
 • 29°C
  DT
 • 30°C
  DC
 • 30°C
  DJ
 • 32°C
  DV

En directe

Els Informatius