dimarts, 25 juliol 2017

Agramunt es planteja construir una nova potabilitzadora

Agramunt es planteja construir una nova potabilitzadora

L'Ajuntament d'Agramunt està treballant en el projecte per tal de renovar la xarxa de distribució d'aigua del municipi, un projecte que inclourà, entre altres, la construcció d'una nova planta potabilitzadora, la renovació i cobertura de tots els dipòsits d'aigua i la construcció d'una canonada que permetria portar aigua fins a Montclar. Aquest projecte, explica l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, té un pressupost d'1 milió d'euros aproximat, dels quals la Generalitat n'aportarà 447.000 euros a través d'un ajut que l'Ajuntament d'Agramunt ha rebut des de l'Agència Catalana de l'Aigua: "Aquesta inversió compta amb una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua. Concretament, la nova potabilitzadora i la renovació de la xarxa de distribució se n'anirà cap al milió d'euros, aproximadament, dels quals 447.000 euros provindran d'una subvenció que ja ens ha atorgat l'Agència Catalana de l'Aigua. Aquesta actuació ens permetrà portar aigua potabilitzada des de la nova potabilitzadora fins a tots els nuclis agregats menys en el cas d'Almenara". 

Almenara seria l'únic nucli al que no arribaria l'aigua de la nova potabilitzadora ja que el cost de transportar l'aigua a través de la Serra d'Almenara seria massa elevat. Pel que fa a Montclar, actualment, aquest nucli agregat del municipi rep l'aigua del canal d'Urgell a través d'una canonada molt envellida i estreta que surt des del terme de Foradada i que no permet la impulsió d'aigua suficient durant la nit per reduir el cost energètic que suposa la seva gestió durant el dia.

Solé afegeix que de moment s'està estudiant la ubicació de la nova potabilitzadora: "S'està estudiant la ubicació. La possibilitat és que podria ser al costat del dipòsit que tenim a prop de Mafet o a la ubicació actual de la potabilitzadora d'Agramunt. Més o menys serà en aquesta zona. Igualment captarem l'aigua del Canal d'Urgell i aquest projecte inclourà totes les innovacions tecnològiques que tenen les potabilitzadores en aquest moment per garantir una aigua de boca de molta qualitat".

Totes aquestes actuacions estan incloses en el Pla director que el consistori va redactar fa un any i en el qual es detallen les inversions a curt, mitjà i llarg termini per garantir el manteniment i la qualitat adequada de tota la xarxa d'abastament d'aigua. A part de la subvenció de l'ACA, s'està estudiant la forma de finançar la resta de projecte que podria passar per incloure una quota d'inversions a la factura, tenint en compte que el consistori no ha incrementat el preu del servei en els darrers 6 anys i que el cost de l'aigua a Agramunt és un dels més baixos de les poblacions de les terres de Lleida.

La renovació de la xarxa de distribució de l'aigua evitarà incidències en la qualitat de l'aigua de boca com la que ha tingut lloc a Mafet des de la setmana passada, quan a causa d'una major presència de matèria orgànica a l'aigua, s'ha recomanat que no se'n begui fins que no es retorni als nivells habituals: "En el cas de Mafet l'únic que es pot fer és anar modificant la cloració de l'aigua per ajustar els paràmetres al que ens marca l'ACA. La incidència que ens ha donat és la presència de matèria orgànica per sobre dels valors acceptats per l'ACA, tenint en compte que aquests llindar són de molta protecció. De cara a la població es recomana no utilitzar aigua de boca aquests dies".

Cal recordar que l'Ajuntament té contracte amb l'empresa concessionària CASSA fins a l'any 2027 després que l'any 2002 l'Ajuntament del moment el signés per un període de 25 anys.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

20°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 75%
vent: 5km/h E

 • 35°C
  DV
 • 32°C
  DS
 • 33°C
  DG
 • 34°C
  DL
 • 34°C
  DT

Els Informatius

SUBSCRIU-TE A L'E-BUTLLETÍ

Rep l'e-Butlletí cada dia al teu correu, de forma gratuïta, i estigues al dia del que passa al teu voltant.
Subscriu-te

Vídeo destacat