divendres, 28 juliol 2017

Agramunt prohibirà el trànsit de vehicles pesants pel centre a partir d'avui

Agramunt prohibirà el trànsit de vehicles pesants pel centre a partir d'avui

L'Ajuntament d'Agramunt ja ha finalitzat la instal•lació de la senyalització vertical per tal que a partir d'avui, divendres 28 de juliol, quedi prohibit el trànsit pesant per la travessera urbana l-303. La mesura arriba després que l'Ajuntament d'Agramunt i la Generalitat de Catalunya hagin arribat a l'acord de permutar aquest tram de travessera per un tram alternatiu a través del polígon industrial. Per poder adequar aquest itinerari alternatiu, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha dut a terme una actuació d'adequació i arranjament del ferm, amb un cost total de 580.000 euros, finançats íntegrament pel govern de la Generalitat.

Avui, un cop acabades les obres, es durà a terme la inauguració amb la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull. Durant l'acte es destaparà el senyal que prohibirà el pas de vehicles pesants pel centre de la vila.

La voluntat de treure el trànsit pesant del centre d'Agramunt ha estat des de fa molts anys una reivindicació dels ciutadans que viuen a la zona. Des de l'Ajuntament d'Agramunt s'informa que l'any 2011 es va dur a terme una actuació important, quan es va adaptar tots els passos de vianants, sense poder-los fer elevats ja que el titular del tram, la Generalitat de Catalunya, no ho va permetre. Des de l'Ajuntament es va traslladar la problemàtica al Parlament de Catalunya i fou el grup parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya qui, a través del diputat Marc Sanglas, va introduir una addenda a la llei d'acompanyament dels pressupostos perquè es pogués iniciar la permuta dels dos trams. Pocs mesos més tard, el director general de carreteres, Xavier Flores, va confirmar la possibilitat de fer efectiva la permuta. Uns anys més tard, el llavors conseller de Territori, Santi Vila, en una visita al Canal d'Urgell, es va comprometre amb l'alcalde Bernat Solé a dur a terme les obres d'adequació del tram pel polígon. Finalment, aquest any s'ha dut a terme l'actuació i a partir d'avui ja podrà entrar en funcionament.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

20°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 75%
vent: 5km/h E

 • 35°C
  DV
 • 32°C
  DS
 • 33°C
  DG
 • 34°C
  DL
 • 34°C
  DT

Els Informatius

SUBSCRIU-TE A L'E-BUTLLETÍ

Rep l'e-Butlletí cada dia al teu correu, de forma gratuïta, i estigues al dia del que passa al teu voltant.
Subscriu-te

Vídeo destacat