dimecres, 20 setembre 2017

S'eleven fins a 26 els túmuls funeraris de la necròpolis d'Almenara

S'eleven fins a 26 els túmuls funeraris de la necròpolis d'Almenara

L'equip d'arqueòlegs que durant dos setmanes ha estat treballant a la necròpolis pre-ibèrica d'Almenara ha ampliat el nombre de túmuls que s'han trobat fins als 26, mentre que ha localitzat noves estructures que podrien elevar el nombre total de túmuls fins als 30. Ho explica Andreu Moya, arqueòleg de l'empresa Iltirta Arqueologia: "Tenim identificats un 26 túmuls però hem trobat possibles estructures que elevarien el nombre total fins a més de 30. El que passa és que fins que no s'excavin no podem determinar si realment acaben sent túmuls o estructures funeràries o no perquè dins del jaciment podem trobar altres tipus d'estructures que fins que no s'excavin no es pot determinar. En qualsevol cas, 26 són túmuls funeraris, 19 dels quals ja es troben excavats".

Les excavacions que s'han fet durant la última setmana d'agost i la primera de setembre es troben inscrites en les actuacions que es van fent en aquest jaciment que data del s. VIII-VII a.C i que poden aportar més informació sobre els poblats que hi havia assentats al territori: "És una necròpolis interessant perquè necròpolis d'aquesta cronologia, ubicades a la primera edat del ferro, del S. VIII-VII a.C, hi ha molt poques excavacions recents a la zona de la vall inferior del Segre. Se'n coneixen varies, sobretot al Baix Segre, però són excavacions antigues. Esperem que les noves tècniques d'intervenció puguin aportar noves dades".

Concretament, aquesta actuació és la tercera que es duu a terme des de 2015, i es preveu que aquest 2017 se'n realitzi una altra per tal de consolidar les estructures trobades.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

20°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 15km/h SE

 • 35°C
  DJ
 • 36°C
  DV
 • 33°C
  DS
 • 33°C
  DG
 • 33°C
  DL

Els Informatius

SUBSCRIU-TE A L'E-BUTLLETÍ

Rep l'e-Butlletí cada dia al teu correu, de forma gratuïta, i estigues al dia del que passa al teu voltant.
Subscriu-te

Vídeo destacat