dijous, 28 setembre 2017

L'alcalde d'Agramunt es nega a declarar i reivindica una solució política

L'alcalde d'Agramunt es nega a declarar i reivindica una solució política

L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, s'ha negat a declarar avui davant del Fiscal Superior de Catalunya, qui l'ha citat per declarar pel seu suport al referèndum previst pel proper 1 d'octubre. Solé ha explicat que han demanat al fiscal que no procedís a prendre la declaració en tant que ara és el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el que porta la causa del referèndum: "Ens hem acollit al dret de no declarar i a més a més hem introduït a l'acta el fet que avui ha sortit un document del Tribunal Superior de Justícia en el qual es diu que aquesta causa l'admet el Tribunal Superior de Justícia i per tant, em fet constar en acta que no tenia massa sentit continuar amb aquesta declaració. Finalment el Fiscal no ha admès aquesta petició del meu lletrat i hem seguit amb la meva declaració en la que m'he acollit al dret de no declarar".

Solé ha afegit que el fiscal no ha admès la petició ja que es considera que el document del TSJC només afecta els òrgans de la Generalitat i no la causa oberta contra els alcaldes".

Solé, un cop fora de la Fiscalia, s'ha mostrat ferm en la seva voluntat d'afavorir que la gent pugui votar: "Hem sento amb molt orgull i molt determinat amb el que estem fent perquè avui han citat a l'alcalde d'Agramunt, però darrera de l'alcalde hi ha milers de ciutadans que han dipositat la nostra confiança en nosaltres. No fem res que estigui fora de la legalitat".

Finalment, Solé, qui ha estat acompanyat fora de la Fiscalia per més de 200 agramuntins i per diversos companys parlamentaris, ha reclamat que es busqui una solució política a les reivindicacions catalanes: "Jo hem vaig educar en els valors de l'escoltisme, uns valors en els que crec que s'hi pot trobar tothom. Uns valors de consens, de diàleg, de llibertat, i per tant, portar un conflicte polític a un sistema judicial, crec que no és la millor solució. Jo simplement demano al govern de l'Estat que entengui aquest problema com un problema de diàleg i polític i que es resolgui en el marc polític".

Junt amb Solé, l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, també ha declarat avui a Fiscalia.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

16°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 75%
vent: 10km/h O

 • 31°C
  DT
 • 29°C
  DC
 • 30°C
  DJ
 • 29°C
  DV
 • 26°C
  DS

En directe

Els Informatius