dijous, 26 octubre 2017

Les Olimpíades de la gent gran de l'Urgell rep el premi 'Pasión de asistir

Les Olimpíades de la gent gran de l'Urgell rep el premi 'Pasión de asistir

Els 1rs Jocs Olímpics de la Gent Gran de Residències de l'Urgell, que es van celebrar a Agramunt el passat mes de maig, ha sigut un dels projectes premiats en el Concurs Pasión de Asistir, que aquest any celebra la tercera edició sota el títol ¡Activamente Activos! 

Més concretament, els 1rs Jocs Olímpics de la Gent Gran de Residències de l'Urgell ha rebut el premi en la categoria En tus manos, en la que es reconeix el millor projecte en l'àmbit de l'envelliment físic. La impulsora del projecte i directora de la Residència Mas Vell, Marta Pérez, va recollir ahir el premi a en un acte que va tenir lloc al CaixaForum de Barcelona. Pérez va destacar que rebre el premi ha sigut una alegria perquè és un reconeixement a tots els que van fer possible els primers jocs olímpics d'Agramunt: "És una alegria perquè ha sigut una sorpresa ser premiats. Hi havia projectes molt bons i molt bonics de tot Espanya i quan han dit el nom de Cal Mas Vell m'ha portat a recordar el que vam viure aquell dia, sobretot el reconeixement als voluntaris que ens van ajudar i a les entitats d'Agramunt que van fer possible els petits jocs que vam muntar".

El concurs Pasión de Asistir té com a objectiu sensibilitzar a la població sobre el valor de la labor assistencial que realitzen els cuidadors de persones grans de les residències. En el cas d'aquesta tercera edició, a més, els premis volen reconèixer les activitats innovadores que promouen l'envelliment actiu de les persones residents. A part de la categoria En tus manos, el concurs també premia, en la categoria Una mente maravillosa, al millor projecte a favor de l'exercici mental en persones grans, així com també té un premi al millor projecte integral que neixi en l'àmbit directiu de les residències en la categoria Residencias Activas.

Al concurs s'hi ha presentat més de 100 projectes diferents. En el cas dels Jocs Olímpics de la Gent Gran de l'Urgell, ha rebut un premi de 500 euros. Els 1rs Jocs Olímpics de la Gent Gran de Residències de l'Urgell van ser una iniciativa pionera a nivell comarcal, en la que hi van participar unes 250 persones entre participants, voluntaris, cuidadors i escolars. En total hi van participar 110 avis i àvies de vuit residències de la comarca de l'Urgell.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

25°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 20%
vent: 20km/h E

 • 32°C
  DV
 • 33°C
  DS
 • 31°C
  DG
 • 32°C
  DL
 • 35°C
  DT

En directe

Els Informatius