dimecres, 15 novembre 2017

La campanya de vacunació de la grip fa incidència entre els joves amb malalties cròniques

La campanya de vacunació de la grip fa incidència entre els joves amb malalties cròniques

El CAP d'Agramunt durà a terme, fins al proper 23 de novembre, la campanya de vacunació de la grip, que té com a objectiu evitar les complicacions d'aquesta malaltia en les persones d'edat avançada, amb problemes de salut crònics o altres condicions. En el cas d'Agramunt, indica la referent de vacunes del CAP, Teresa Pujol, es crida a la vacunació de la grip a unes 1.700 persones que compleixen algun dels requisits: "Normalment ens estan servint, des de fa anys, unes 1.800 dosis i cada any en retornem algunes. La cobertura és d'unes 1.700 persones".

Del total de persones que poden vacunar-se, des del CAP es calcula que es vacuna a un 60 per cent de la població, una xifra bona tot i que millorable. Pujol explica que es vol millorar l'índex de vacunació sobretot entre les persones joves amb malalties cròniques, una situació que també es dona a tota Catalunya: "Això sobretot ho guanyem amb el grup de gent de més de 60 anys, que és la població més gran i que més es vacuna. Amb els que estem amb menys cobertures i que fa anys que lluitem per augmentar-les és amb les persones joves que tenen malalties cròniques perquè aquestes malalties es poden complicar i causar ingrés".

Aquest any, a més, la campanya de vacunació de la grip incideix també especialment en les dones embarassades, ja que és un col•lectiu de risc molt important. Actualment, i segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, es vacuna només un 3 per cent de les embarassades, molt lluny de la cobertura de la tos ferina, que supera el 80 per cent. Des de l'Associació Catalana de Llevadores es recorda que la vacuna és la millor protecció contra la grip per a les embarassades i els nadons, ja que es generen anticossos protectors que es transmeten al fetus i perduren en els primers mesos de vida.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 15km/h O

 • 26°C
  DL
 • 26°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 27°C
  DJ
 • 22°C
  DV

En directe

Els Informatius