dimarts, 21 novembre 2017

Agramunt impulsa un estudi de viabilitat per a la recollida d'escombraries

Agramunt impulsa un estudi de viabilitat per a la recollida d'escombraries

L'Ajuntament d'Agramunt informa que actualment s'està duent a terme un estudi de viabilitat per a implantar nous sistemes de recollida de les escombraries que permetin assolir els nivells de reciclatge imposats per la Unió Europea i, al mateix temps, reduir el cost del servei tenint en compte que els nous preus aprovats per l'Agència de Residus de Catalunya per als propers anys incrementen exponencialment el cost d'utilització de l'abocador. 

L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, indica que s'han de buscar alternatives al sistema actual: "Des de l'Ajuntament considerem que l'actual sistema de recollida d'escombraries no és econòmicament viable a mig termini i per tant ens hem de plantejar noves alternatives. Per aquest motiu, estem redactant aquest estudi de viabilitat que permetrà estudiar noves possibilitats per a la recollida d'escombraries, que poden passar per incloure aquest sistema a través d'Urgell Net, l'empresa pública formada per diferents ajuntaments de la comarca, o plantejar-nos un sistema propi per a la recollida per Agramunt".

L'alcalde ha recordat també que ja va plantejar aquesta problemàtica al Consell d'alcaldes del Consell Comarcal, en el qual alguns dels municipis van mostrar-se interessats per a plantejar un canvi en el sistema de recollida. En aquell Consell d'alcaldes es va acordar que des de gerència del Consell Comarcal s'estudiaria aquesta possibilitat però a dia d'avui no s'ha rebut cap resposta. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament d'Agramunt s'ha optat per revisar el servei i plantejar nous sistemes. 

En aquest sentit, Solé també ha apuntat que la prioritat és encaixar el nou sistema que s'acabi adoptant a Agramunt amb l'empresa UrgellNet de la qual en formen part diversos ajuntaments de la comarca, però que no descarta plantejar-se un servei propi de recollida d'escombraries a Agramunt que permetria donar feina a diverses persones del municipi. Afegir també que el consistori ja ha començat a informat a les empreses i comerços del municipi sobre l'inici d'aquest estudi i que l'empresa encarregada de realitzar-lo els farà visites per valorar el servei actual i plantejar opcions de millorar que beneficiïn a totes les parts.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

31°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 25%
vent: 15km/h SO

 • 33°C
  DT
 • 35°C
  DC
 • 37°C
  DJ
 • 36°C
  DV
 • 36°C
  DS

En directe

Els Informatius