dimecres, 29 novembre 2017

Primeres hipòtesis sobre la necròpolis d'Almenara i els poblats que la van crear

Primeres hipòtesis sobre la necròpolis d'Almenara i els poblats que la van crear

Els arqueòlegs que estan intervenint en la necròpolis pre-íbera d'Almenara estan treballant en diferents hipòtesis en relació al seu origen. Fins al moment, indica un dels arqueòlegs que hi treballa, Òscar Escala, s'ha intervingut en uns 130 metres quadrats, en els que s'ha identificat fins a 33 estructures: "El que hem fet fins ara és intervenir en uns 130 metres quadrats de la necròpolis, hem trobat fins a 33 estructures, i d'aquestes, en tenim restaurades 15. La idea és continuar el projecte fins a poder deixar acabat el jaciment".

Escala també indica que tot apunta a que la necròpolis era molt gran: "Cal pensar que tot aquest terreny ha estat molt treballat amb tractors i s'han obert camins que han malmès estructures o directament les han destruït. La necròpolis sembla que era molt gran però ara només ens queda aquest racó on es conserven millors les estructures però segur que n'hi ha més. Ens queda feina per fer".

Els arqueòlegs treballen amb la hipòtesi que la necròpolis d'Almenara pertanyia a un o dos poblats que estaven assentats a la Serra d'Almenara: "A prop del jaciment d'Almenara, de la necròpolis, hi ha diversos jaciments com el Tossal de l'Àliga, el Tossal d'Almenara B, que en el seu moment tenien un poblat que, cronològicament coincideix amb la necròpolis. Malauradament, per feines agrícoles, aquests jaciments es van destruir els anys 60-70. Avui en dia no hi queda massa cosa però segurament la necròpolis pertanyia a un o qui sap si als dos poblats".

Aquesta hipòtesi s'uneix a la teoria que la necròpolis d'Almenara no està relacionada amb la vila d'Agramunt, ja que, per una part, no s'han trobat restes de ceràmica íbera a Agramunt i, per l'altra, no és lògic que el lloc on s'enterren els cossos estigui tant allunyat del nucli habitat. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

26°C


prob. precipitació: 15%
humitat: 50%
vent: 10km/h E

 • 31°C
  DS
 • 29°C
  DG
 • 34°C
  DL
 • 34°C
  DT
 • 35°C
  DC

Els Informatius

SUBSCRIU-TE A L'E-BUTLLETÍ

Rep l'e-Butlletí cada dia al teu correu, de forma gratuïta, i estigues al dia del que passa al teu voltant.
Subscriu-te

Vídeo destacat