dijous, 30 novembre 2017

Quarta campanya de detecció precoç de càncer de colon a Agramunt

Quarta campanya de detecció precoç de càncer de colon a Agramunt

El CAP d'Agramunt està duent a terme, durant aquest mes de novembre, la quarta edició del Programa de Detecció Precoç de càncer de colon i recte, una iniciativa que es duu a terme també a tota la regió sanitària de Lleida i que té com a objectiu detectar, el més aviat possible, els casos de càncer de colon i recte entre la població d'entre 50 i 69 anys. La infermera Magda Mitjavila explica que, de moment, aquest quarta edició ha tingut molt bona resposta, un fet molt important perquè aquesta campanya permet que, amb una prova indolora i molt econòmica, es pugui detectar amb temps aquest càncer i tractar-lo d'una millor manera: "Aqueta quarta edició tenim molt bona resposta de la gent a la que s'ha convidat a portar una mostra de sang oculta en femta i esperem que encara s'hi sumi més gent, perquè pensem que té molt bona relació entre el cost de la prova i el seu benefici".

A totes les persones que es fan la prova, al cap d'uns dies els hi arriben els resultats al seu domicili i, en cas que siguin positius, s'activa tot el circuit per tractar la malaltia: "De la mateixa manera que se'ls convida, també reben el resultat a casa. Si es detecta algun positiu, el mateix programa fa tot el circuit. El mateix programa que detecta el positiu avisa al pacient que al caps d'uns pocs dies ja té hora per anar al digestòleg, qui li farà una colonoscòpia i, si hi ha qualsevol cosa, ja es fa l'extracció en aquell moment".

La realització d'aquesta campanya a Agramunt, aquest any, es complementa amb una exposició de murals que l'Associació Catalunya Contra el Càncer de Lleida ha deixat al CAP d'Agramunt per tal de conscienciar a la població: "Al parlar amb l'Associació contra el Càncer de Lleida sobre que fèiem la campanya, ens han deixat uns murals per explicar tot el procés sobre com va el càncer de colon, també com es pot prevenir".

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

26°C


prob. precipitació: 15%
humitat: 50%
vent: 10km/h E

 • 31°C
  DS
 • 29°C
  DG
 • 34°C
  DL
 • 34°C
  DT
 • 35°C
  DC

Els Informatius

SUBSCRIU-TE A L'E-BUTLLETÍ

Rep l'e-Butlletí cada dia al teu correu, de forma gratuïta, i estigues al dia del que passa al teu voltant.
Subscriu-te

Vídeo destacat