divendres, 29 desembre 2017

Llum verda als pressupostos del 2018

Llum verda als pressupostos del 2018

L'Ajuntament d'Agramunt va aprovar ahir en Ple Municipal els pressupostos pel 2018, que van rebre 11 vots a favor d'Acord d'Esquerra i l'abstenció dels dos regidors de CiU. L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, indica que els pressupostos inclouen actuacions molt importants, com per exemple, l'arranjament de l'avinguda Jaume Mestres: "Són uns pressupostos que permetran dur a terme actuacions molt importants per Agramunt, com per exemple, la rehabilitació de l'avinguda Jaume Mestres, un projecte que ens fa molta il•lusió perquè connectarem la part central d'Agramunt amb tota la zona de serveis i el CAP i a totes les persones que tenen problemes amb les voreres els hi evitarem. Aquesta actuació també inclou unes actuacions a l'avinguda Agustí Ros per guanyar amb seguretat".

També està inclòs en aquest pressupost l'adequació de l'antiga llar d'infants com un espai cívic: "També un projecte que ens fa molta il•lusió és adequar l'antiga llar d'infants per convertir-la en un espai cívic que estarà a disposició de les entitats que ho puguin utilitzar i es farà a través d'una dinamització. Aquest espai cívic també inclourà un espais per a joves".

Els dos regidors de CiU, per la seva part, es van abstenir ja que, tot i assegurar que tot hi haver-hi entesa en alguns projectes proposats per l'equip de govern, hi ha altres temes que no comparteixen: "Ens hem abstingut perquè un dels ingressos per l'Ajuntament és el cobrament de taxes. Fa dos mesos que ja ens vam abstenir al cobrament de taxes i ara tampoc hi votarem a favor. També hi ha altres coses, com per exemple, el cobrament de la brossa, es va fixar un augment durant dos anys, i nosaltres hi vam votar en contra. Això és contempla dins els pressupostos de l'any que ve i com que no hi estem d'acord, ens abstenim"

En aquest punt, concretament, el grup de CiU optaria per a revertir en la factura de la brossa els diners recollits en aquest concepte: "Els diners que rebem de la recollida de la brossa, que és de 11.900 euros, no estem d'acord que es destinin a preguntar a la gent a quina obra vol que es faci al poble. Nosaltres pensem que aquests diners s'haurien de revertir a tots els ciutadans pagant menys per la brossa o tenint menys dèficit de diners".

Finalment, altres grans projectes previstos als pressupostos pel 2018 són la renovació de l'enllumenat de Mafet i del Parc de Riella; construir una nova galeria al cementiri d'Agramunt; impulsar el projecte de senyalització turística i l'arranjament de la Plaça Montserrat Pons.

També es destinarà diferents partides al manteniment urbà i de la via pública; a la inversió i manteniment elèctric; al camins i a la jardineria del municipi.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

2°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 10km/h E

 • 14°C
  DJ
 • 14°C
  DV
 • 14°C
  DS
 • 15°C
  DG
 • 15°C
  DL

En directe

Els Informatius