divendres, 13 juliol 2018

Instal·len una tortuga feta amb material reciclat a la Plaça del Pou per promocionar el reciclatge

Instal·len una tortuga feta amb material reciclat a la Plaça del Pou per promocionar el reciclatge

La Plaça del Pou d'Agramunt acull, des d'ahir, una tortuga gegant que han construït els més de 50 nens i nenes que participen a les activitats d'estiu organitzades per l'Ajuntament d'Agramunt. La tortuga està feta amb materials reciclats després que durant les activitats s'hagi tractat la llei de les 3R: reduir, reutilitzar i reciclar. 

La tortuga que s'ha instal·lat a la plaça del Pou està feta amb tests de plàstic, que formen el seu cos; les extremitats i la cara estan fetes amb envasos, botelles de plàstic i llaunes; i l'interior de la tortuga esta ple de diferents residus, simbolitzant la ingesta de residus que pateixen cada dia els animals marins. Els nens amb l'ajuda dels monitors han creat tota la estructura i n'han fet el seu propi disseny.

A més, s'ha penjat d'arbre a arbre de la plaça una tira de botelles de plàstic on cada nen ha escrit un missatge tenint en compte el futur del nostre planeta. Cada nen ha dibuixat o escrit com s'imaginava el planeta d'aquí uns anys.

La finalitat d'aquesta iniciativa és conscienciar a la població del gran nombre de residus que generem les persones i que és molt necessari reciclar bé. La tortuga vol ser un exemple del gran nombre d'animals i espècies marines que cada dia moren per la ingesta d'escombraries al mar. Amb aquesta creació els nens i els monitors han volgut fer una crítica visual d'un problema que cada dia va en augment i que cal posar-hi mesura entre tots. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 10km/h E

 • 32°C
  DC
 • 34°C
  DJ
 • 33°C
  DV
 • 36°C
  DS
 • 37°C
  DG

En directe

Els Informatius