dilluns, 30 juliol 2018

Llum verda del ple a l'Espai Cívic i a la instal·lació de l'estació de recàrrega de vehicles elèctrics

Llum verda del ple a l'Espai Cívic i a la instal·lació de l'estació de recàrrega de vehicles elèctrics

El Ple de l'Ajuntament d'Agramunt va ratificar, el passat dijous, l'acord de Junta de Govern Local en el que s'aprova l'adjudicació de la concessió demanial per la instal·lació, manteniment i explotació de com a mínim una estació de recàrrega semiràpida per a dos vehicles elèctrics. El Ple ho va ratificar amb els 11 vots a favor d'Acord d'Esquerra i dos vots en contra de CiU. L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, indica que el projecte inclou una petita modificació en la ubicació dels punts de recàrrega: "Els dos punts de recàrrega s'instal·laran a la Plaça Fondandana, tal i com estaven previstos inicialment, però hi ha hagut un petit canvi d'ubicació, ja que se situaran a la banda sud de la Plaça Fondandana, més propers a la cantonada on hi ha l'estació d'autobusos". L'empresa adjudicatària tindrà un any per dur a terme la instal·lació del punt de recàrrega, punt on s'hi ha d'habilitar la instal·lació elèctrica que permetrà donar el servei i també una marquesina. 

El regidor de CiU, Antonio Farré, va indicar que el vot en contra del seu grup respon a que, tal i com han mostrat des d'un principi, el seu grup s'oposa a la ubicació triada per aquesta instal·lació: "Estem a favor que hi hagi aquests punts de recarrega, però no creiem que el seu emplaçament hagi de ser la Plaça de la Fondandana. Creiem que aquell és un espai on hi ha molt públic i posar-hi una activitat que, tot i que no dóna massa problema, és una activitat que està classificada com a industrial, pensem que no ha de ser a la Fondandana".

Per altra part, al passat ple municipal també es va aprovar la ratificació de l'acord de la Junta de Govern Local per l'aprovació del projecte de reforma interior i canvi d'ús a Espai Cívic de l'antiga llar d'infants, una votació que es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals. Solé explica que el projecte donarà sortida a l'acolliment de les activitats de diferents entitats de la vila: "Un espai cívic que ha de donar resposta, precisament, al trasllat de dues entitats tant importants com són el Casal d'Avis i l'Associació de Dones l'Esbarjo. Això no vol dir que aquestes entitats es traslladin directament a l'Espai Civic, sinó que aquest Espai Cívic serà un espai en el qual aquestes entitats podran desenvolupar les seves activitats, de la mateixa manera que ho podran fer totes les entitats del municipi, sempre prioritzant aquelles entitats de caràcter social, ja que un espai cívic està pensat d'aquesta manera".

Amb la llum verda del ple, s'ha publicat ja l'edicte a través del qual s'obre el termini per tal que les empreses interessades presentin oferta per a l'execució del projecte. La data límit per a presentar les ofertes és el dia 5 de setembre de 2018.

En l'apartat de precs i preguntes del ple municipal, Farré va exposar a l'equip de govern diferents qüestions que la ciutadania els hi havia fer arribar prèviament per tal d'exposar al ple. Una d'elles, per exemple, va ser la pregunta sobre les actuacions que a nivell municipal es fan a la llera del riu Sió, ja que des de CiU es considera que s'hi ha d'anar fent actuacions periòdiques per tal de conservar la canalització del riu i també evitar les males olors: "La neteja de les herbes, s'ha de fer perquè nosaltres pensem que si no es fa, les herbes es fan més grans i fan caure l'empedrat que hi ha. I sobre la neteja del fons, s'ha d'anar fent perquè així es provoquen menys olors i mosquits, tot i que l'aigua sempre els atreu".

Solé va respondre que tot i que les competències de la gestió del riu no són municipals, sí que s'ha de vetllar perquè hi hagi un equilibri entre la neteja de la llera i el manteniment de l'ecosistema: "Busquem un equilibri. Jo argumentava al ple que un dels atractius que ha tingut aquest any el riu Sió és que ha tornat a tenir presència de peixos i per tant, aquella neteja que demanava el regidor de CiU, de la forma que es planteja, és incompatible amb la forma de preservar aquest ecosistema. El que fem és fer neteges puntuals, a l'època que es necessiten més".

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 20km/h SO

 • 34°C
  DC
 • 37°C
  DJ
 • 40°C
  DV
 • 39°C
  DS
 • 40°C
  DG

En directe

Els Informatius