dilluns, 15 octubre 2018

Última Hora - Protecció Civil alerta que les pluges han provocat l'increment dels cabals de diversos rius, entre els que hi ha el Riu Sió.

Última Hora - Protecció Civil alerta que les pluges han provocat l'increment dels cabals de diversos rius, entre els que hi ha el Riu Sió.

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del Pla d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT i del Pla per ventades VENTCAT. Tot i que les pluges ja han començat a remetre, els cabals dels rius afectats encara són molt elevats. També es mantenen valors elevats de ratxes de vent i fort onatge. Les pluges han provocat l'increment dels cabals de diversos rius a diversos punts del territori. El Ter i el Congost han assolit el llindar de perill (màxim) i els cabals són d'alerta al Fluvià, al Llobregat, al Sió i al Corb.

Segons ha pogut comprovar Ràdio Sió, al punt horari de les 9.00 h, el Riu Sió, al seu pas per Agramunt, flueix amb tranquil·litat, tot i que els nivells dels sensor situats a Tarroja de Segarra marquen un nivell alt d'aigua sense que de moment sigui crític. Durant el matí, aquesta aigua ha d'arribar a Agramunt. Ràdio Sió estarà atent a l'evolució del cabal del riu.

Per altra part, dir que Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del Pla d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT i del Pla per ventades VENTCAT. Tot i que les pluges ja han començat a remetre, els cabals dels rius afectats encara són molt elevats. La crescuda de rius i rieres ha provocat inundacions puntuals arribant a afectar nuclis com Ribes de Freser, Sant Quirze de Besora, Sant Joan de les Abadesses o Ripoll. Aquest matí hi ha arribat a haver 14,.000 abonats sense llum a diversos municipis, destacant els 3.500 de manresa. 33 equips d'Endesa han treballat per solucionar les avaries.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

27°C


prob. precipitació: 45%
humitat: 85%
vent: 20km/h SO

 • 31°C
  DV
 • 32°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 35°C
  DL
 • 34°C
  DT

En directe

Els Informatius