dimecres, 31 octubre 2018

Panellets de torró d'Agramunt o de xocolata a la pedra, entre les propostes agramuntines d'aquesta Castanyada

Panellets de torró d'Agramunt o de xocolata a la pedra, entre les propostes agramuntines d'aquesta Castanyada

Les pastisseries i forns d'Agramunt han estat venent, durant tota la setmana, els panellets per aquesta Castanyada. Entre les propostes que podem trobar a les pastisseries d'Agramunt hi ha els panellets més tradicionals, però també hi ha altres propostes molt innovadores. La Cristina, de la Pastisseria Ramon, explica que entre els més venuts hi ha el panellet de pinyons, tot i que en aquesta pastisseria s'hi elaboren propostes molt innovadores: "Hi ha els clàssics de sempre, els de pinyons, ametlles, el de gema cremada, cafè i els que fem nosaltres com el de torró d'Agramunt, el de xocolata a la pedra i el de castanya, entre altres. Els que més ens demanen és el de pinyó i el d'ametlla, però com que tenim tanta varietat, en general, tots marxen, tot i que l'estrella és el de pinyó".

També des del Forn Esmatges, en Josep Maria Penella explica que tot i la varietat, el panellet de pinyons continua sent el més venut:"El que més ens compren són els més tradicionals com el de pinyons i també de variats, però el de pinyons és el rei dels panellets, no té competència".

A part dels panellets, els agramuntins també segueixen la tradició de La Castanyada menjant castanyes. Des de la Fruiteria Cal Serra, la Rosa Serra explica que, pel que ells poden observar, la tradició castanyera està molt viva: "És una vila castanyera, tot i que ara està molt de moda el Halloween, la castanyada es fa igual. Durant la temporada es poden menjar torrades o crues, però a la nit de Tots Sants s'associen més a les castanyes torrades i es mengen en família, en colles i també a l'escola".

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C


prob. precipitació: 60%
humitat: 80%
vent: 10km/h SO

 • 12°C
  DL
 • 10°C
  DT
 • 9°C
  DC
 • 12°C
  DJ
 • 8°C
  DV

En directe

Els Informatius