divendres, 2 novembre 2018

El Ple aprova incrementar les taxes municipals només segons l'IPC

El Ple aprova incrementar les taxes municipals només segons l'IPC

L'Ajuntament d'Agramunt va aprovar, en la sessió plenària que va tenir lloc el passat dilluns, les noves ordenances fiscals per l'exercici del 2019. Amb els deu vots a favor d'Acord d'Esquerra i una abstenció de Convergència i Unió es va aprova l'increment del 2,3 per cent en les taxes municipals. L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, indica que aquesta decisió està motivada per tal d'afavorir la situació econòmica de les famílies agramuntines: "Mantenim les ordenances, els preus públics tal i com els tenim i simplement incrementem l'IPC anual, que és aquest 2,3 per cent, perquè entenem que encara hi ha famílies que pateixen la recessió econòmica i el que hem de fer és un esforç per part de tots per tirar endavant".

El portaveu del grup municipal de CiU, el regidor Antonio Farré, indica el motiu de la seva abstenció: "En el tema de les ordenances ens hem abstingut perquè no hem participat en cap reunió ni cap trobada per parlar sobre les ordenances de l'any que ve i per tant, la nostra postura és l'abstenció".

A trets generals, el criteri que s'ha seguit en les ordenances és l'increment de l'IPC anual tal i com s'ha fet en els darrers anys. L'acord també preveu l'actualització d'alguns preus de la Residència municipal Mas Vell per tal d'ajustar-los als preus públics de la Generalitat i del Patronat d'Esports. 

Durant la sessió plenària, s'ha informat de la situació actual del servei de recollida d'escombraries, que actualment és deficitari. Malgrat les xifres presentades, però, es va acordar mantenir els preus d'aquesta taxa únicament amb l'increment de l'IPC anual.  

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

6°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 5km/h E

 • 21°C
  DV
 • 22°C
  DS
 • 22°C
  DG
 • 24°C
  DL
 • 21°C
  DT

En directe

Els Informatius