dijous, 15 novembre 2018

Tradi-Sió inicia un verkami per recuperar els antics gegants

Tradi-Sió inicia un verkami per recuperar els antics gegants

L'Associació Tradi-Sió ha engegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami amb la voluntat d'aconseguir diners per recuperar el Rei de Tremissèn, l'antic gegant d'Agramunt i difondre la llegenda de la roca de la Delfina. Es tracta d'una iniciativa que pretén aconseguir el suport popular per materialitzar la creació de la figura del nou gegant. 

Els vells gegants d'Agramunt són figures del segle dinou desaparegudes a la segona dècada del segle vint. El document que es conserva és un gravat editat al Costumari Català d'Amades amb data de 1908 on hi apareixen tres parelles de gegants, una de les quals són els gegants d'Agramunt. Ara, després de més de 100 anys de la seva desaparició, la finalitat de l'associació és recuperar-los i per aquest motiu s'ha engegat aquesta campanya per poder costejar el procés de construcció de la figura del gegant i del seu vestuari. La figura del gegant representarà el Rei de Tremissèn que és el personatge del rei moro que apareix a la llegenda agramuntina de la Roca de la Delfina. Està previst que si s'assoleix la campanya, la construcció del gegant anirà a càrrec de l'estudi de maquetisme l'Esfera de Carles Teixidó de Bellpuig.

L'objectiu que s'ha fixat l'Associació és arribar a recollir un total de 4.000 euros, que és el cost de la construcció de la figura,  i com és habitual en aquest tipus d' iniciatives  de micromecenatge, les donacions seran correspostes, segons l'import, amb diferents obsequis. Alguns obsequis que es donaran en aquesta campanya són productes de marxandatge relacionat amb els gegants: una samarreta, una bossa, un mocador, però també visites guiades per Agramunt, el reconeixement a les xarxes socials o un gravat honorífic al vestit del gegant. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

18°C

molt ennuvolat
prob. precipitació: 5%
humitat: 35%
vent: 15km/h S

 • 19°C
  DT
 • 21°C
  DC
 • 22°C
  DJ
 • 23°C
  DV
 • 22°C
  DS

En directe

Els Informatius