dimarts, 20 novembre 2018

La trajectòria de la Cobla Jovenívola d'Agramunt, reconeguda amb el Premi Sardalleida

La trajectòria de la Cobla Jovenívola d'Agramunt, reconeguda amb el Premi Sardalleida

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, juntament amb les sectorials que la composen, van voler lliurar el màxim guardó del sardanisme lleidatà, el Premi SardaLleida, a la Cobla Jovenívola d'Agramunt en reconeixement a la seva labor en la difusió, promoció i projecció de la sardana durant 30 anys. La formació musical agramuntina es va presentar oficialment l'11 de setembre de 1987, després que es formés a l'Escola Municipal de Música d'Agramunt a proposta del seu director en aquell moment, Ricard Bertrand.

La cobla, al llarg de la seva trajectòria, ha treballat amb músics com Jordi León, Jordi Molina, Santi Arisa, Jordi Vilaró i en els últims anys amb Esteve Molero. Amb Santi Arisa, la cobla va participar directament del projecte de la Sardanova. A part, també van fer produccions pròpies com ‘Els sons ancestrals del Mar Negre i la Mediterrània' i ‘Recordansa' junt amb el Grup Sardanista Estol i el Grup Escènic Agramuntí.

La Cobla Jovenívola d'Agramunt ha actuat al llarg dels anys en trobades i festivals internacionals a Alemanya, Bèlgica, Àustria, França, Andorra i Madrid entre altres. L'agost del 2014, va participar en el XXVII Aplec Internacional en la localitat de Timisoara.

El Premi Sardalleida s'atorga a persones o entitats de les comarques de Lleida que destaquen per la seva aportació innovadora a favor de la sardana. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

10°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 5km/h SO

 • 15°C
  DJ
 • 18°C
  DV
 • 14°C
  DS
 • 15°C
  DG
 • 14°C
  DL

En directe

Els Informatius