dimarts, 27 novembre 2018

Els metges de primària reclamen tenir més temps per cada pacient i un millor finançament

Els metges de primària reclamen tenir més temps per cada pacient i un millor finançament

Els metges de Primària i dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de Catalunya, entre els que hi ha el d'Agramunt, van iniciar ahir una vaga de cinc dies amb la que volen denunciar l'excés de feina i condicions laborals precàries que estan sofrint des de fa temps. Reclamen, entre altres, limitar les visites de pacients a 28 i elevar el temps d'aquestes visites a un mínim de 12 minuts, un fet que suposaria rebaixar la xifra de pacients actuals que atenen en un dia, que actualment pot arribar als 40. Per altra part, també reclamen més plantilla, recuperar el poder adquisitiu perdut i que, en general, s'incrementi el pressupost sanitari destinat a primària.

Segons dades del Departament de Salut, el seguiment d'ahir de la vaga als centres d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS ) va ser d'un 44,76 per cent del personal mèdic i d'un 4,15 per cent en la resta de personal de la plantilla, que inclou els professionals d'infermeria i de gestió i administració. No obstant, el sindicat Metges de Catalunya, el seguiment va ser del 77 per cent.

Cal recordar que tot i la convocatòria de vaga, Salut fixa uns serveix mínims d'atenció d'urgències i unitats especials, a l'activitat quirúrgica inajornable i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital, així com també en el transport sanitari d'urgències, tractament oncològic, diàlisis i oxigenoteràpia, entre altres. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

9°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 75%
vent: 0km/h C

 • 13°C
  DG
 • 13°C
  DL
 • 14°C
  DT
 • 10°C
  DC
 • 13°C
  DJ

En directe

Els Informatius