dijous, 29 novembre 2018

El verkami per crear el gegant del Rei de Tremissent arriba al seu equador

El verkami per crear el gegant del Rei de Tremissent arriba al seu equador

El verkami iniciat per l'Associació Tradi-Sió d'Agramunt per fer els nous gegants d'Agramunt ha superat ja l'equador de la iniciativa, que acabarà el proper 17 de desembre i que fins al moment ha aconseguit la donació de prop de 1.600 euros dels 4.000 que es necessiten. Aquesta campanya de micromecenatge té com a objectiu aconseguir els diners per recuperar el Rei de Tremissèn, l'antic gegant d'Agramunt i a l'hora, difondre també la llegenda de la Roca de la Delfina. Tal i com indica el president de Tradi-Sió, Joan Pedrós, el fet de construir aquests nous gegants suposaria reintroduir un gegants que ja van existir al s. XIX: "Nosaltres en tenim coneixement vagament perquè van existir cap a finals del segle XIX i es calcula que a la segona dècada del segle XX van desaparèixer. La referència bona que tenim és un gravat que es troba a l'arxiu Amades i que és de 1908".

La figura del gegant representarà el Rei de Tremissèn que és el personatge del rei moro que apareix a la llegenda agramuntina de la Roca de la Delfina. Està previst que si s'assoleix la campanya, la construcció del gegant anirà a càrrec de l'estudi de maquetisme l'Esfera de Carles Teixidó de Bellpuig.

L'objectiu que s'ha fixat l'Associació és arribar a recollir un total de 4.000 euros, que és el cost de la construcció de la figura,  i com és habitual en aquest tipus d' iniciatives  de micromecenatge, les donacions seran correspostes, segons l'import, amb diferents obsequis. Alguns obsequis que es donaran en aquesta campanya són productes de marxandatge relacionat amb els gegants: una samarreta, una bossa, un mocador, però també visites guiades per Agramunt, el reconeixement a les xarxes socials o un gravat honorífic al vestit del gegant. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 25%
vent: 15km/h S

 • 18°C
  DL
 • 18°C
  DT
 • 21°C
  DC
 • 22°C
  DJ
 • 21°C
  DV

En directe

Els Informatius