divendres, 30 novembre 2018

El CDIAP d'Agramunt atén a una cinquantena d'infants

El CDIAP d'Agramunt atén a una cinquantena d'infants

Més d'una cinquantena d'infants d'Agramunt i rodalies són atesos a l'antena del CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç) que s'ha instal·lat a Agramunt i que ja porta uns mesos funcionant. Es tracta de la primera antena estable de les Terres de Lleida ja que fins al moment, només es desplaçava l'equip humà a altres poblacions en cas de necessitat, però sense un punt físic d'atenció. La psicòloga i coordinadora del CDIAP Tàrrega, Pilar Sala, indica que el volum d'infants d'Agramunt i rodalies suposa el 30 per cent dels casos atesos al CDIAP: "En aquests moments estem atenent a uns cinquanta nens d'Agramunt. El total que tenim al CDIAP són uns 160 i un 30 per cent són d'Agramunt. Aquesta xifra fluctua perquè cada mes estem donant una mínima de 10 altes a tota la comarca, i a Agramunt, uns dos o tres casos cada mes".

Per la seva banda, l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, indica que la proximitat és un factor clau a l'hora de tractar aquests menors: "Nosaltres entenem que els serveis, i especialment els serveis a les persones, s'han d'apropar a les persones no només per un tema logístic sinó que tot el que puguis generar a l'entorn immediat de les persones sempre té millors resultats. En aquest cas, aquest servei d'atenció a la infància per aquests infants que tenen certes dificultats i que amb aquest servei som capaços que les vencin". 

El CDIAP és un servei preventiu i de tractament especialitzat on s'atenen nens de 0 a 6 anys que poden arribar a presentar algun tipus de trastorn. Aquest trastorn es pot donar en el desenvolupament de diferents àrees, com la motriu, la sensorial i/o la mental, però també els infants que simplement tenen risc de patir-ho. L'objectiu d'aquesta atenció és potenciar la capacitat de desenvolupament i benestar dels nens, i anticipar-se a possibles trastorns.

Es tracta d'un servei gratuït per a la població de la comarca de l'Urgell que pertany al Departament de Treball, afers Socials i famílies la Generalitat de Catalunya i que fins ara només es feia a Tàrrega.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

23°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 50%
vent: 30km/h O

 • 28°C
  DS
 • 22°C
  DG
 • 21°C
  DL
 • 23°C
  DT
 • 23°C
  DC

En directe

Els Informatius