dilluns, 10 desembre 2018

En fase de licitació el projecte per millorar la mobilitat de l'Avinguda Jaume Mestres

En fase de licitació el projecte per millorar la mobilitat de l'Avinguda Jaume Mestres

L'Ajuntament d'Agramunt ha informat que el projecte per convertir l'actual Avinguda Jaume Mestres en una gran via de passeig i millorar la mobilitat del seu entorn ja està aprovat i que ja s'ha iniciat el procés de licitació, de forma que les empreses poden presentar les seves ofertes fins a finals de gener.

El projecte contempla eixamplar les voreres de l'avinguda Jaume Mestres i regular el trànsit mitjançant semàfors a la cruïlla amb l'avinguda Agustí Ros i la carretera de Cervera. L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, indica que aquest projecte també inclou canvis en la mobilitat que suposaran una major seguretat vial en aquest entorn: "L'Avinguda Agustí Ros passarà a ser d'un únic sentit, des de la zona del Caprabo fins a la Plaça del Pou, i per altra banda, l'enllaç entre el Passeig Nou i la carretera de Cervera recuperarà els dos sentits amb l'objectiu de descongestionar el trànsit a la zona de la Plaça del Pou i com que regularem aquesta cruïlla mitjançant semàfors, quedarà el trànsit regulat".

A més, afegeix que també es crearan noves places d'aparcament al carrer Agustí Ros: "Per altra banda, a nivell d'aparcaments, el fet de convertir el carrer Agustí Ros en un sol sentit ens permet posar els aparcaments en semi bateria, mentre que ara són en cordó, fet que ens fa guanyar força places d'aparcament i també guanyem en seguretat a la zona escolar de l'Escola Macià-Companys".

L'actuació, amb un pressupost d'execució de material de 219.638 euros, serà finançada íntegrament pel mateix consistori, ja que fou inclosa en el pressupost de l'any 2018, aprovat a finals de l'any passat, amb els vots favorables d'Acord d'Esquerra i l'abstenció dels dos regidors de Convergència i Unió.

L'adequació de les voreres de l'Avinguda Jaume Mestres i les millores en la seguretat a tot el vial que travessa Agramunt és una de les demandes històriques dels veïns d'Agramunt, especialment dels que viuen en aquesta zona i dels usuaris del Camp de futbol o del Centre d'Assistència Primària (CAP). 

En aquest sentit, l'any 2015 l'Ajuntament d'Agramunt i la Generalitat de Catalunya van arribar a un acord de permuta d'aquest tram, de titularitat de la Generalitat, per un tram alternatiu a través del Polígon Industrial, de propietat municipal. Amb aquesta primera mesura, es feia efectiva la desviació del trànsit pesant, evitant d'aquesta manera el seu pas pel centre urbà. L'acord també va incloure la instal·lació d'un semàfor i d'un pas elevat a l'alçada del camp de futbol. 

Ara, amb el projecte que s'iniciarà durant les properes setmanes, un cop s'hagi adjudicat, s'aconseguirà pacificar tota aquesta zona i convertir-la en una gran avinguda que connectarà el centre de la vila amb una de les zones de serveis més importants del municipi.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

25°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 30%
vent: 15km/h E

 • 38°C
  DC
 • 42°C
  DJ
 • 43°C
  DV
 • 42°C
  DS
 • 41°C
  DG

En directe

Els Informatius