dimarts, 11 desembre 2018

Agramunt senyalitza la ruta de la Serra d'Almenara

Agramunt senyalitza la ruta de la Serra d'Almenara

L'Ajuntament d'Agramunt, a través del projecte Feder-Ponent Actiu, del qual el consistori n'és adjudicatari a través del Consell Comarcal de l'Urgell, ha procedit durant aquesta darrera setmana a la instal·lació d'elements de senyalització d'una ruta que va des d'Agramunt fins a Castellserà, a través del Pilar d'Almenara. 

Concretament, el tram des d'Agramunt fins al Pilar d'Almenara ja es va senyalitzar mitjançant el Camp de treball de l'any 2017 organitzat per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament i forma part del projecte Camins de Riella. Pel que fa al tram des del Pilar d'Almenara fins a Castellserà, també està senyalitzat a través d'un projecte impulsat per la Diputació de Lleida. 

Els nous elements de senyalització que s'han instal·lat inclouen un gran plafó explicatiu de la ruta i del projecte Ponent Actiu al costat de l'Oficina de Turisme, a la Plaça del Pou; també s'han instal·lat dos plafons informatius a l'aparcament del Pilar d'Almenara i dos taules panoràmiques ubicades al mateix aparcament i al peu del Pilar, des d'on es podrà localitzar les poblacions i els elements orogràfics més importants de la plana d'Urgell.

El projecte, finançat en un 50 per cent pel Fons de Desenvolupament Rural Europeu, compta amb una aportació del 25 per cent de la Diputació de Lleida i el 25 per cent restant pel mateix Ajuntament d'Agramunt. Segons el consistori, des de la mateixa Oficina de Turisme s'informarà els visitants de la ruta.

Cal recordar que Camins de Riella és el nom que l'Ajuntament d'Agramunt ha donat al projecte de senyalització turística que té per objectiu identificar tots els elements d'interès turístic, patrimonial i cultural de la vila d'Agramunt. Està configurat amb tres àmbits, Camins de pedra, que inclou tot el centre històric, Camins d'aigua, que recorre tots els elements vinculats amb l'ús i l'aprofitament de l'aigua, i Camins de terme, que recorreran tot l'entorn dels voltants d'Agramunt i entre els qual hi haurà aquesta ruta fins el Pilar d'Almenara.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

22°C

molt ennuvolat amb pluja
prob. precipitació: 75%
humitat: 50%
vent: 10km/h E

 • 26°C
  DV
 • 31°C
  DS
 • 36°C
  DG
 • 36°C
  DL
 • 37°C
  DT

En directe

Els Informatius