dimarts, 18 desembre 2018

El pessebre de Mobles Escolà incorpora diferents novetats en la seva 11a edició

El pessebre de Mobles Escolà incorpora diferents novetats en la seva 11a edició

L'empresa agramuntina Mobles Escolà exposa, per 11è any consecutiu, el pessebre de grans dimensions que es pot veure a la botiga del Carrer del Firal, una construcció que aquest any incorpora diferents novetats, tal i com indica el propietari de Mobles Escolà, Josep Maria Escolà: "Aquest any hem fet un forat que travessa d'un costat a l'altre del pessebre, perquè es vegi més l'altra cara del pessebre. Hem incorporat núvols a dalt, on hi ha els angelets, i també cal destacar que aquest any ha nevat, que també dona més llum i vistositat a tot l'espai".

Aquest any, el pessebre fa uns 25 metres quadrats i compta amb unes tres-centes figures de decoració, ja que cada any amplien el nombre de personatges. Entre els detalls a destacar, a part del naixement, hi ha el riu amb aigua que corre i llac d'aigua amb peixos; l'infern, a la part inferior del pessebre, amb les calderes dels dimonis fumejant; els castells, casetes, coves i construccions recreant la forma de vida i els costums de l'època; les construccions fetes a mà com les parets de roca, els ponts sobre els rius i les escales amb pedra tallada i, sobretot, els típics caganers, que estan ben amagats per que els infants els puguin buscar: "Pels més petits, els caganers estan una mica més amagats perquè així puguin gaudir una mica més quan els busquen i els troben".

Cal recordar que aquest pessebre va començar sent un element merament decoratiu, que ha anat creixent a mesura que han passat els anys. El pessebre es podrà visitar fins la segona setmana de gener.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 30%
vent: 15km/h O

 • 31°C
  DT
 • 28°C
  DC
 • 28°C
  DJ
 • 29°C
  DV
 • 29°C
  DS

En directe

Els Informatius