dimarts, 18 desembre 2018

Neix l'Ecocaravana, un projecte pioner a l'Urgell per a l'ambientació de festes

Neix l'Ecocaravana, un projecte pioner a l'Urgell per a l'ambientació de festes

El Consell Comarcal de l'Urgell ha iniciat un projecte pioner a tot Catalunya amb la creació de l'Ecocaravana, una eina per fomentar la prevenció de residus en esdeveniments públics multitudinaris de la comarca, mitjançant la venda, retorn i neteja de gots reutilitzables.

Amb l'Ecocaravana es pretén donar compliment a la prohibició d'utilitzar plats, gots i coberts de plàstic d'un sol ús que va aprovar la Comissió de Medi Ambient del Congrés dels Diputats i que entrarà en vigor l'1 de gener de 2020. L'Ecocaravana està equipada amb un total de 15.000 gots reutilitzables, un renta-gots i altres elements de comunicació i divulgació. A més podrà ser utilitzada en esdeveniments organitzats tant per l'administració pública com per qualsevol entitat, pública o privada, amb o sense ànim de lucre. L'objectiu és convertir l'Urgell en un referent a Catalunya en prevenció de residus. 

El projecte, el qual també inclou la redacció del Pla Local de Prevenció, un pla d'acció estratègic amb actuacions enfocades a la prevenció de residus, ha estat realitzat amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, per un import total de 22.612,00 euros (sense IVA). 

En els propers mesos l'Ecocaravana voltarà per tota la comarca, ambientalitzant diferents festes i esdeveniments d'interès comarcal amb un equip d'educadors ambientals. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

27°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 30%
vent: 15km/h E

 • 38°C
  DC
 • 42°C
  DJ
 • 43°C
  DV
 • 42°C
  DS
 • 41°C
  DG

En directe

Els Informatius