dilluns, 7 gener 2019

Rehabilitar l'Escorxador municipal o la tercera fase de les obres a la residència, projectes inclosos als pressupostos del 2019

Rehabilitar l'Escorxador municipal o la tercera fase de les obres a la residència, projectes inclosos als pressupostos del 2019

El pressupostos municipals d'Agramunt pel 2019 contemplen diferents projectes de gran envergadura com la rehabilitació de l'Escorxador municipal o també la realització de la tercera fase de les obres que s'estan duent a terme a la Residència Geriàtrica Mas Vell, entre altres. Després del ple municipal del passat 27 de desembre, en el que es van aprovar els comptes pel proper any amb els vots favorables d'Acord d'Esquerra i dos vots en contra de CiU, els pressupostos pel proper any ascendeixen a 5,4 milions d'euros.

Pel que fa a l'Escorxador municipal, indica l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, s'hi destinarà 231.000 euros per arreglar els desperfectes de la teulada ocasionats per la pluja de l'any passat: "El que és evident és que en aquests moments cal una actuació urgent perquè l'edifici no acabi decaient del tot. Per aquest motiu hi hem destinat aquesta partida pressupostària amb un ajut de la Generalitat de Catalunya de 40.000 euros que ens permetrà cobrir tots aquells espais que en aquests moments estan enderrocats o en mal estat".

Una altra actuació important és la relacionada amb la planta baixa de la Residència Geriàtrica Mas Vell, on actualment ja s'hi està reformant la primera i segona planta. Amb la tercera fase d'aquestes obres, es vol actual sobre la planta baixa, on s'hi destinaran 261.000 euros:  "El que fem és incloure una següent fase que afectarà a la planta baixa, per millorar els espais existents i oferir-ne altres, com per exemple un espai de reunions per familiars i residents que sigui totalment discret i còmode. També hi ubicarem altres serveis que actualment estan reubicats. També hi incloíem la substitució el sistema de climatització, de la caldera, per una caldera de biomassa".

El nou pressupost municipal també preveu destinar una partida de 20.000 euros per a arranjament de camins així com 110.000 euros per a obres en els nuclis agregats, entre les quals la reforma del  carrer Caminet de Montclar. Un any més, els comptes també preveuen una partida de 13.000 euros per a promoció econòmica amb l'objectiu de dinamitzar el comerç local i un nou projecte de participació ciutadana.

Pel que fa a inversions a l'espai públic, està prevista l'adquisició i enderroc de dues cases del carrer Sabateria de Baix per ampliar l'aparcament del centre històric així com una partida de 230.000 euros per a noves pavimentacions, manteniment de clavegueram, senyalització viària i jardineria. En aquest sentit, també es preveu destinar 42.000 euros a senyalitzar turísticament tot el centre històric.

Pel que fa a manteniment d'edificis, es preveu, entre altres inversions, 30.000 euros per a la instal·lació d'un sistema d'aïllament tèrmic a les finestres de l'Escola Pública Macià-Companys amb l'objectiu de reduir els nivells elevats d'insolació que pateixen els alumnes durant els mesos de primavera i estiu. 

Els nou pressupost municipal també integra els pressupostos del Patronat d'Esports i de la Residència Mas Vell, de 180.000 euros i de 408.700 euros respectivament.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

22°C

ennuvolat amb pluja
prob. precipitació: 75%
humitat: 45%
vent: 10km/h NE

 • 26°C
  DV
 • 31°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 35°C
  DL
 • 36°C
  DT

En directe

Els Informatius