dimecres, 23 gener 2019

Els Bombers Voluntaris de Lleida tancaran parcs a finals de mes si l'Administració no els escolta

Els Bombers Voluntaris de Lleida tancaran parcs a finals de mes si l'Administració no els escolta

L'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya ha dit prou i ha advertit a l'Administració que si no es posa solució als problemes que arrosseguen des de fa temps i que impedeixen donar cobertura a tot el territori, tancaran els parcs a finals de mes. El cap del parc de bombers d'Agramunt, Ramon Escudé, explica quins són els problemes als que han de fer front els bombers voluntaris: "La falta de personal per poder cobrir els serveis amb garanties i poder complir el reglament dels bombers voluntaris segons el decret 8/2015. També ens falta molt material i tenim molt material que està obsolet, vehicles antics, equips d'excarceració pels accidents de trànsit que tenen més de 30 anys, etc. També reclamem, de fa molts anys, una assegurança digna equiparada amb els companys voluntaris perquè tots fem la mateixa feina i, si ens fem mal, necessitem tenir la mateixa cobertura sanitària i una bona assegurança per poder treballar amb seguretat".

I per solucionar-ho, volen que es convoqui una taula de negociació: "També reclamem una taula de negociació en la que puguem parlar, realment, sobre el model de bombers que volem, el que tenim o el que volem en un futur. Actualment tenim el model mixt i ens hem d'assentar amb els sindicats dels bombers funcionaris, amb Asbovoca, que és el sindicat representant dels bombers voluntaris, amb la direcció general de Bombers, amb el secretari d'Interior i la conselleria, per tal d'arreglar el model de bombers i les mancances que tenim".

Davant d'aquesta situació de desprotecció, els bombers voluntaris adverteixen que tancaran, de forma indefinida, els 22 parc de bombers que hi ha a Ponent. En el cas d'Agramunt, és un parc de bombers voluntaris, que actualment compta amb 19 efectius dels quals són operatius 8 bombers. Si el parc d'Agramunt tanqués, en cas d'un incendi, s'hauria d'activar el parc de bombers més proper, fet que vol dir que el temps de reacció podria augmentar en relació al temps de resposta que es dona actualment.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 20km/h S

 • 32°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 34°C
  DG
 • 32°C
  DL
 • 30°C
  DT

En directe

Els Informatius