dimecres, 23 gener 2019

El 7 per cent de les consultes que rep l'Oficina de Consum de l'Urgell són d'Agramunt

El 7 per cent de les consultes que rep l'Oficina de Consum de l'Urgell són d'Agramunt

L'Oficina Comarcal d' Informació al Consumidor a la Comarca de l' Urgell (OCIC) va rebre, durant el 2018, un total de 698 consultes, vers les 592 de l'any anterior 2017, fet que suposa un increment de nombre de consultes d' un 18 per cent. 

Un total de 102 consultes corresponen a reclamacions i denúncies trameses a l'Agència Catalana del Consum, un 9 per cent més que l'any 2017. La resta de consultes van ser resoltes a l'OCIC de l' Urgell directament.

El 42 per cent de les reclamacions  corresponen al sector de telefonia i internet, vuit punts per damunt respecte a l'any anterior;  a continuació se situa amb el 18 per cent el sector del petit comerç i grans superfícies; el 15 per cent correspon al sector de subministraments bàsics (gas, llum i aigua), inferior a l'any anterior en set punts. Amb el 5 per cent se situen les vendes on–line, i amb el 2 per cent les financeres i serveis bancaris. El  18 per cent restant correspon a temàtiques diverses com: alarmes, tallers de vehicles i compra, agències de viatges o ITV.

Majoritàriament, el nombre de tramitacions són de Tàrrega amb el  70,50 per cent, mentre que el 9,80 per cent són de Bellpuig i el 6,7 per cent, d' Agramunt.

Finalment, cal destacar que pel que fa a les respostes rebudes de l'Agència Catalana del Consum, de les resolucions de les reclamacions i denúncies plantejades pels consumidors i enviades per aquesta OCIC, hi ha un 48 per cent d'expedients de reclamacions favorables i un 51 per cent on no hi ha hagut resposta favorable per no haver-hi voluntat de mediació o d'arbitratge; i el 1 per cent restant han estat denúncies.   


 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

32°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 25km/h S

 • 32°C
  DL
 • 23°C
  DT
 • 28°C
  DC
 • 30°C
  DJ
 • 32°C
  DV

En directe

Els Informatius